marți

7 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 februarie, 2020

Preşedintele american Donald Trump a fost achitat, miercuri, în procesul pentru demitere care a avut loc în Senat. Senatorii republicani s-au mobilizat pentru a-l proteja pe președinte, cu nouă luni înainte de a candida pentru un al doilea mandat la Casa Albă, transmite Reuters.

Preşedintele a fost achitat pentru ambele capete de acuze aduse de democraţi, majoritari în Camera Reprezentanţilor, pe 18 decembrie, voturile fiind cu mult sub majoritatea de două treimi necesară în Senat pentru înlăturarea sa din funcţie, conform Constituţiei SUA.

Senatorii americani au hotărât, cu 52 de voturi la 48, achitarea lui Donald Trump în ceea ce privește acuzația de abuz de putere. Singurul republican care a votat împotriva președintelui Donald Trump a fost Mitt Romney.


Senatul a mai votat, cu 53 de voturi la 47, pentru achitarea lui Donald Trump pentru acuzaţia de obstrucţionare a Congresului- blocarea martorilor şi a documentelor cerute de Cameră.

Condamnarea lui Trump pentru oricare dintre cele două capete de acuzare l-ar fi propulsat pe vicepreşedintele Mike Pence, un alt republican, în funcţia de preşedinte.

“Preşedintele Trump a fost răzbunat în totalitate, iar acum este timpul să revenim să ne ocupăm de poporul american”, a declarat managerul de campanie al lui Trump, Brad Parscale, într-un comunicat. De cealaltă parte, democraţii au afirmat că procesul este o ruşine şi o muşamalizare.

Pe parcursul procesului, Donald Trump şi aliaţii săi republicani au continuat să atace integritatea democratului Joe Biden. În primul scrutin statal pentru nominalizarea drept candidat democrat la preşedinţie, Joe Biden s-a plasat pe locul patru în Iowa, potrivit rezultatelor incomplete ale votului organizat luni.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: