miercuri

29 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 august, 2021

Armata americană a efectuat un atac cu dronă împotriva unui „organizator” al grupării teroriste Stat Islamic al Khorasan (ISIS-K), care a revendicat atacul de joi de la aeroportul din Kabul, transmite Reuters.

„Atacul aerian fără pilot a avut loc în provincia Nangarhar din Afganistan. Informațiile preliminare indică faptul că ținta a fost eliminată”, a informat, într-un comunicat, comandantul Bill Urban, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Central al Armatei SUA. „Din câte știm, nu au existat victime civile”, a adăugat el.

Atacul a fost executat cu o dronă Reaper, care a decolat din Orientul Mijlociu și a lovit o mașină în care se aflau doi teroriști.


Atacul cu dronă împotriva militanților ISIS-K a avut loc în timp ce evacuările continuă pe aeroportul din Kabul, aflat sub supraveghere sporită.

Cel puțin 170 de persoane au murit într-un atentat sinucigaș revendicat de ISIS-K, produs joi în apropierea uneia din intrările în aeroport.

Potrivit oficialilor americani, mai mulți bărbați înarmați au deschis focul după explozie, ceea ce a crescut dimensiunea masacrului.


Articole recomandate:

Etichete: , , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: