duminică

17 martie, 2024

8 octombrie, 2016

standard_poor_2076208cAgenția Standard&Poor’s a reconfirmat rating-ul României aferent datoriei guvernamentale și susține că acesta ar putea fi îmbunătățit în condițiile continuării consolidării bugetare, scăderii datoriei guvernamental și continuării programelor de restructurare și de privatizare, anunță un comunicat al Ministerului Finanțelor.

„Agenția de rating S&P Global Ratings a reconfirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României pe termen lung și scurt, în valută și în monedă locală, la BBB-/A-3, cu perspectivă Stabilă. Această reconfirmare are la bază rezultatele obținute de România în plan economic, respectiv o datorie guvernamentală moderată, precum și perspectiva continuării ritmului de creștere economică. Nivelul scăzut al ratelor de dobândă și prețul petrolului au contribuit la o creștere economică în termeni reali de 3,8% anul trecut și de 5,2% în prima jumătate a anului 2016, fiind cea mai rapidă creștere la nivelul Uniunii Europene”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit ministrului Finanțelor, Anca Dragu, anunțul agenției confirmă faptul că România are o creștere economică solidă și sustenabilă care este însoțită de crearea într-un ritm accelerat de locuri de muncă, de inflație redusă și de un deficit extern scăzut.


„Nivelul estimat al datoriei guvernamentale pentru sfârșitul anului 2016 este sustenabil, de 39,1% din PIB, iar costurile de finanțare ale Trezoreriei Statului sunt în scădere”, a declarat Anca Dragu.

Potrivit MFP, agenția ar putea îmbunătăți rating-ul de țară acordat României în condițiile continuării consolidării bugetare, tendinței susținute de scădere a datoriei guvernamentale, precum și a programelor de restructurare și de privatizare cu succes a companiilor de stat.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Economia României a suferit în ultimul deceniu unele dintre cele

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: