luni

25 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 decembrie, 2020

Spitalele, medicii și persoanele fizice din UE vor fi scutite temporar de la plata TVA în cazul achiziționării de vaccinuri anti-Covid și kituri de testare pentru depistarea SARS-CoV-2, anunță un comunicat al CE.

Facilitatea este valabilă până la sfârșitul anului 2022, dacă propunerea executivului comunitar privind noile reglementări referitoare la cotele de TVAnu va fi adoptat înainte.

Scutirea a fost adoptată în unanimitate de statele membre.


”Acordul de azi va contribui la asigurarea faptului că vaccinurile împotriva coronavirusului pot fi achiziționate fără TVA în întreaga UE. Îi felicit pe toți cei implicați pentru adoptarea extrem de rapidă a noilor norme, care vor contribui la ieftinirea atât a vaccinurilor, cât și a kiturilor de testare. Introducerea cu succes a acestor vaccinuri este esențială pentru ca Europa să depășească această pandemie: aceasta va fi prioritatea numărul unu pentru lunile următoare”, a precizat Paolo Gentiloni, comisarul pentru economie, citat în comunicatul CE.

În momentul de față, statele membre pot reduce cotele de TVA pentru vânzările de vaccinuri, dar nu pot aplica o cotă zero, în timp ce kiturile de testare nu pot beneficia de cote reduse.

În temeiul directivei modificate, statele membre vor putea aplica fie cote reduse, fie cote zero, dacă doresc acest lucru.

Normele vor intra în vigoare î ziua imediat următoare publicării lor în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: