vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 noiembrie, 2021

Deputatul PSD Sorin Grindeanu va prelua preşedinţia interimară a Camerei Deputaţilor, în urma votului de marți din Biroul permanent al Camerei. Biroul Permanent a decis, după demisia lui Ludovic Orban din funcția de președinte al Camerei Deputaților, ca interimatul postului să fie asigurat, prin rotație, de vicepreședinți.

Durata mandatului interimar a fost stabilită la 2 săptămâni, un vot pentru alegerea noului președinte al Camerei urmând să fie organizat după momentul în care se conturează o majoritate care să impună un candidat.

Membrii PNL din Biroul Permanent s-au abținut de la vot, USR s-a opus, dar Sorin Grindeanu a reușit să obțină această funcție cu voturi de la PSD, UDMR, minorități și AUR.


„Mă bucur că domnul Grindeanu a reuşit să creeze o majoritate în Parlament, să fie preşedinte interimar”, a spus președintele PSD, Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă.

Primul mandat interimar a fost asigurat de vicepreședintele PNL Florin Roman. Potrivit informațiilor Digi24, Roman l-a fi sunat pe Grindeanu înainte de ședința Biroului Permanent, în încercarea de a obține sprijin pentru prelungirea interimatului.

Camera Deputaților are 4 vicepreședinți: 2 de la PSD (Sorin Grindeanu și Alexandru Rafila) și câte unul de la PNL (Florin Roman) și USR (Cristina Prună).

Poziția de președinte al Camerei va fi negociată politic și este dorită atât de PNL, cât și de PSD. PNL și-ar dori schimbarea președintelui de la Senat, poziție ocupată în prezent de Anca Dragu (USR) și ulterior împărțirea acestor poziții de demnitate cu PSD.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: