Soluţia Franţei pentru 2013: Fără austeritate, dar cu taxe mai mari - CursDeGuvernare.ro
marți

19 octombrie, 2021

Soluţia Franţei pentru 2013: Fără austeritate, dar cu taxe mai mari

29 septembrie, 2012

Franţa a dezvăluit bugetul pe anul 2013, evitând să impună reduceri bugetare de austeritate în favoarea unor taxe mai mari pentru bogaţi şi companii mari, relatează BBC.

Premierul Jean Marc Ayrault (foto) a confirmat că se introduce o nouă taxă, de 75% din venituri, pentru cei care câştigă mai mult de un milioan de euro pe an. Dar a insistat că 9 din 10 cetăţeni nu vor suporta creşteri de taxe asupra veniturilor în noul exerciţiu bugetar.

Guvernul plănuieşte să obţină circa 20 de miliarde de euro din extra-venituri, comparativ cu 10 miliarde ă reduceri de cheltuieli.


Accentul pus pe creşterea impozitelor este o politică a noului preşedinte francez Francois Hollande, care s-a pronunţat împotriva curentului extins de la Irlanda în Grecia, prin care se taie cheltuielile pentru a împăca investitorii şi a reduce costurile de împrumut.

Printre măsurile adoptate se află şi o taxă de 45% pentru veniturile de peste 150.000 de euro pe an.

Măsurile cuprinse în planul guvernului: o îngheţare a cheltuielilor guvernamentale, cu excepţia plăţii datoriilor şi a pensiilor, eliminarea excepţiilor de la taxele pentru bogaţi, astfel încât averile de peste 1,3 milioane de euro vor fi taxate cu 1,5%, reducerea excepţiilor de la impozitare pentru împrumuturile corporaţiilor mari, câştigurile din capital şi dividende vor fi şi acestea impozitate.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Reducerile vor fi, în 2013, împărţite:  două treimi creşteri de taxe şi o treime reduceri bugetare, iar din 2014 procentele vor fi împărţite în mod egal.


În primul său buget elaborat, guvernul socialist a insistat asupra promisiunii sale că va reduce deficitul anual al zonei euro până la 3% din PIB în 2014. Anul acesta deficitul este de aşteptat să fie de 83,6 miliarde de euro, adică 4,5% din PIB.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr