miercuri

24 iulie, 2024

22 iulie, 2021

Șoferii profesioniști care se întorc din zonele roșii și galbene intră automat în carantină dacă nu sunt vaccinați anti-Covid. Pentru că mulți dintre șoferi nu s-au vaccinat, iar lista țărilor din lista galbenă și roșie începe din nou să fie consistentă, reprezentanții firmelor de transport reclamă că măsura le va produce pierderi financiare majore.

Potrivit Digi24, de teamă că reglementările sanitare i-ar putea falimenta, transportatorii nu exclud varianta de a da statul în judecată.

Pe site-ul UNTRR – Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România – se găsesc informații actualizate cu privire la statele pentru care se aplică dispoziția carantinării șoferilor nevaccinați sau a celor care nu au avut coronavirus în ultimele 180 de zile. E vorba de Spania, Portugalia, Țările de Jos, Rusia, Marea Britanie.


Transportatorii români citați de Digi24 reclamă situația dificilă în care se găsesc: pe de o parte, nu își pot obliga angajații să se vaccineze, pe de altă parte, în lipsa șoferilor imunizați anti-COVID, riscă să piardă din contracte.

De la 1 iulie 2021 șoferii de TIR nevaccinați nu mai sunt exceptați de la carantină. Odată reveniți din țări cu risc epidemiologic ridicat, vor fi obligați să intre până la 14 zile în carantină.

În județul Arad, spre exemplu, doar 10% dintre transportatori s-au imunizat până acum.

Accesul la vaccin anti-coronavirus în România nu constituie o problemă, dar ritmul imunizării este foarte slab din cauza lipsei de încredere sau de informare a populației.


Numărul cazurilor de COVID este din nou în creștere în ultimele două săptămâni, mai ales în rândul tinerilor.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a avertizat joi că numărul cazurilor zilnice ar putea depăși 1.500 la jumătatea lunii septembrie, dacă nu se vor vaccina mai mulți oameni.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: