marți

25 ianuarie, 2022

Situația migranților de la granița Polonia – Belarus, în atenția Consiliului de securitate ONU

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 noiembrie, 2021

Astăzi are loc o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la situația migranților masați la granița Polonia – Belarus, relatează AFP citând surse diplomatice.

Această reuniune va avea loc cu uşile închise, au precizat sursele citate, în timp ce tensiunea nu scade între Polonia şi Belarus, susţinută de Rusia şi acuzată de ”terorism de stat” de către Varşovia.

”Astfel de situaţii nu ar trebui folosite din motive politice şi să devină o cauză de tensiuni între state”, a declarat miercuri, în cadrul conferinţei de presă zilnice, purtătorul de cuvânt al ONU, Stéphane Dujarric.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Secretarul general (Antonio Guterres) urmăreşte cu îngrijorare situaţia de la graniţa dintre Belarus şi Polonia” şi reaminteşte ”importanţa gestionării problemelor migraţiei şi refugiaţilor în conformitate cu principiile umanitare şi cu dreptul internaţional”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Mai mult de 2.000 de migranţi sunt campați de câteva zile într-o zonă împădurită de la graniţa cu Polonia, care a ridicat un gard din sârmă ghimpată şi a desfăşurat nu mai puţin de 15.000 de soldaţi pentru a bloca accesul acestora.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr