sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 ianuarie, 2021

Săptămâna trecută, autoritățile au plătit 608 aplicații pentru microgranturi şi 444 de aplicații pentru granturile pentru capital de lucru, reiese din cele mai recente date transmise de Ministerul Economiei.

În plus, numărul de solicitări pentru granturi de investiții a crescut cu 20%, la 7.353. Claudiu Năsui, ministrul Economiei, a precizat pe pagina sa de Facebook, că ritmul procesării aplicațiilor a crescut, dar acesta este afectat de lipsa unui buget aprobat pe anul în curs.

”În momentul acesta funcționăm cu 1/12 din bugetul pe anul anterior. Suntem limitați de asta pentru a putea semna și plăti mai multe contracte. Aici soluția este adoptarea cât mai rapidă a noului buget pe anul 2021”, a scris ministrul.


Ministerul Economiei a plătit 16.354 de microgranturi de 2.000 de euro și 2.594 de granturi pentru capital de lucru de până la 150.000 până pe 15 ianuarie, conform datelor oficiale publicate de minister.

Astfel, valoarea solicitărilor de microgranturi plătite a fost de 158,3 milioane de lei, iar cea a granturilor pentru capital de lucru de 889,9 milioane de lei.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Claudiu Năsui a precizat totodată că ministerul caută resurse bugetare pentru asigurarea plăților aferente măsurii 3, granturi pentru investiții, unde nu a fost aprobat deocamdată niciun dosar.

”Am continuat demersurile să facem rost de bani pentru a putea plăti măsura 3 atunci când vom avea primele dosare admise. Căutăm 500 de milioane de euro din fonduri europene. Suntem în permanentă legătură cu Ministerul investițiilor și proiectelor europene (fostul Ministerul fondurilor europene) pentru a găsi bani”, a transmis ministrul.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: