vineri

1 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 martie, 2013

Banca Naţională a României /BNR/ a anunţat, luni, un curs de 4,4170 lei/euro, în creştere cu 2,30 bani (+0,52%) faţă de cotaţia din şedinţa anterioară, de 4,3940 lei/euro, leul consemnând, astfel, cea mai redusă valoare în raport cu euro din această lună.

Leul s-a depreciat şi în faţa dolarului american, iar BNR a comunicat un curs de referinţă de 3,4088 lei, cu 4,52 bani peste valoarea (+1,34%) de 3,3636 lei, anunţată vineri.

Gramul de aur a fost cotat, luni, la 175,5369 lei, în creştere cu 3,27 lei (+1,90%) comparativ cu anunţul din şedinţa precedentă, respectiv 172,2631 lei.


Miniştrii de finanţe din zona euro şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) au ajuns, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, la un acord cu privire la un plan de salvare pentru Cipru, potrivit mai multor surse apropiate negocierilor.

Programul de asistenţă financiară include o taxă excepţională ce poate ajunge la 9,9% din depozitele bancare din băncile cipriote, precum şi impozitarea la sursă a dobânzilor acestora.

Potrivit termenilor pachetului de ajutorare, ciprioţii are au sub 100.000 de euro în conturi va trebui să plătească o taxă de 6.75%, iar cei cu sume mai mari vor plăti 9,9%.

Depunătorii vor fi compensaţi cu echivalentul în acţiuni al acestor sume în băncile respective, iar preşedintele a promis că cei care păstrează depozite în băncile cipriote, pentru următorii doi ani, vor primi obligaţiuni de stat legate de veniturile din gaze naturale.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: