marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 septembrie, 2020

Angajaţii din sectorul public german intenţionează să declanșeze o serie de greve de avertisment, în câteva regiuni, începând de săptămâna viitoare, pentru a obține o creștere salarială de 4,8%, a anunţat duminică federația sindicală Ver.di.

Angajatorii au explicat însă că pandemia de coronavirus și criza declanșată de virus fac imposibilă majorarea salariilor.


Mişcările de proteste vor începe marţi şi ar putea afecta instituţiile de învăţământ preşcolar, a informat federația, care are aproximativ 3,2 milioane de membri, angajaţi din servicii.

Grevele vin în urma eşecului celor două runde de negocieri în care angajatorii au refuzat orice compromis, a afirmat şeful Ver.di, Frank Werneke, care i-a acuzat pe angajatori că nu le arată angajaţilor respect şi apreciere.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Reprezentanţii angajaţilor susţin că sindicaliştii nu au reuşit să prezinte o propunere viabilă, scrie DPA, preluată de Agerpres.

A treia rundă de negocieri este prevăzută în perioada 22 – 23 octombrie.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: