marți

19 martie, 2024

20 octombrie, 2019

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a scos la concurs peste 60 de posturi de conducere din cadrul direcţiilor generale ale finanţelor publice şi administraţiilor fiscale judeţene, numai pentru funcţiile de director şi şef de administraţie.

Acest lucru nu va crește colectarea, explică într-un comunicat Sindicatul Naţional Meridian, întrucât deficitul care afectează funcționarea ANAF este la nivelul posturilor de execuție, unde peste 20% din schemă este neocupată.

Pentru aceste funcții, de execuție, mai arată Meridian, nu au mai fost organizate concursuri pentru recrutare de mai mulți ani.


Responsabilă pentru situație este și legislația, care precizează, doar în cazul posturilor de conducere, un termen limită până la care devine obligatorie ocuparea, se mai arată în comunicat:

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a scos la concurs peste 60 de posturi de conducere din cadrul direcţiilor generale ale finanţelor publice şi administraţiilor fiscale judeţene, numai pentru funcţiile de director şi şef de administraţie.

Toate acestea vor fi ocupate în urma organizării unor concursuri ce vor fi susţinute în data de 18 noiembrie, anul acesta.

Conform legislaţiei în vigoare, orice post de conducere dintr-o instituţie publică nu poate sta vacant mai mult de nouă luni, dar cu toate acestea există funcţii în cadrul ANAF pentru care nu s-au organizat concursuri de mai mulţi ani de zile.


Concursurile anunțate vizează doar ocuparea unora dintre posturile de conducere, dar nu și pe cele de şefi de servicii sau de birouri.

„Având în vedere toate aceste împrejurări ne exprimăm speranţa ca în viitorul apropiat să fie organizate cât mai multe concursuri, atât pentru ocuparea tuturor posturilor de conducere cât şi pentru măcar o parte dintre cele de execuţie, măsuri absolut necesare pentru desfăşurarea în condiţii normale a activităţii Fiscului”, se mai spune în comunicat.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Economia României a suferit în ultimul deceniu unele dintre cele

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: