sâmbătă

13 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 martie, 2015

Dan-ȘovaPlenul Senatului se va pronunța miercuri asupra încuviințării cererilor de arestare preventivă a senatorilor PSD Dan Șova și Darius Vâlcov, acuzați de procurorii DNA de acte de corupție în dosare diferite, deși raportul Comisiei Juridice în cazul lui Șova a fost finalizat de vineri, tot atunci senatorii fiind sesizați și în legătură cu ministrul demisionar al Finanțelor.

Votul privind solicitarea de arestare preventivă a lui Dan Șova, fost purtător de cuvânt și vicepreședinte al PSD, trebuia să fie dat de plenul Sentului în cursul zilei de luni, după ce membrii Comisiei juridice avizaseră pozitiv ridicarea imunității acestuia cu un scor la limită de șase voturi ”pentru” și cinci ”împotrivă”.

Raportul comisiei a fost înaintat încă de vineri Biroului permanent al Senatului, însă luni s-a constatat că de pe document ar lipsi semnătura unuia dintre senatori, decizia fiind aceea de a amâna votul din plen, pe motive procedurale.


În ceea ce-l privește pe Darius Vâlcov, deși a fost sesizată încă de vineri cu cererea procurorilor DNA de reținere și arestare, Comisia juridică va începe să studieze dosarul abia luni, iar raportul ar urma să fie înaintat Biroului Permanent abia miercuri.

În schimb, Comisia juridică a Camerei Deputaților a încuviințat luni soicitarea de reținere și arestarea preventivă a liberalului Theodor Nicolescu, anchetat pentru că, în 2007, ar fi luat mită 6,2 milioane de lei pentru soluționarea unor dosare, în calitatea sa de vicepreședinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.

Dan Șova este acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu în dosarul privind fapte de corupţie la companiile energetice Turceni şi Rovinari.

Potrivit procurorilor, senatorul PSD a depus la dosarul anchetei care vizează o serie de contracte de consultanță încheiate de SCA „Șova și Asociații” cu combinatele Turceni și Rovinari o serie de documente false.


Ministrului demisionar al Finanțelor Darius Vâlcov este urmărit penal pentru fapte de corupție, săvârșite pe vremea când era primar de Slatina. În calitatea sa de primar, Darius Vâlcov ar fi luat mită în valoare de peste 2 milioane de euro în schimbul atribuirii unor contracte publice unui om de afaceri.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: