duminică

25 februarie, 2024

19 iulie, 2011

Senatorul social-democrat Cătălin Voicu a fost eliberat din arest preventiv, în urma deciziei de luni a Completului de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

El a stat încarcerat la Penitenciarul Rahova circa 1 an şi 4 luni, fără să fie condamnat.

Completul de cinci judecători al instanţei supreme a menţinut astfel decizia Secţiei penale a Înaltei Curţi, care decisese că senatorul poate fi cercetat în libertate.


În cadrul procesului de fond, avocaţii lui Voicu au arătat instanţei că s-a încheiat audierea martorilor şi că mai trebuie administrat doar probatoriul de fond.

Până la decizia de luni, Secţia penală admisese de patru ori eliberarea din arest, dar în trei situaţii recursul procurorilor a fost admis la Completul de cinci judecători.Marţi însă, Completul de cinci judecători a respins recursul procurorilor.

Cătălin Voicu este în arest preventiv din 30 martie 2010, el fiind judecat pentru trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie.

În acelaşi dosar, judecătorul Florin Costiniu, fost preşedinte al Secţiei civile şi de proprietate intelectuală a ICCJ, este judecat pentru complicitate la trafic de influenţă.


De asemenea, omul de afaceri Costel Căşuneanu, asociat la SC PA&CO Internaţional SRL Bacău, este judecat pentru cumpărare de influenţă, iar omul de afaceri Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, pentru cumpărare de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie, participaţie improprie la fals intelectual la legea contabilităţii în legătură cu fapte de corupţie.

Cei trei sunt, de asemenea, judecaţi în liberatte, după ce fiseseră arestaţi preventiv şi eliberaţi apoi.

Procurorii susţin că, în perioada iulie – septembrie 2009, Cătălin Voicu, ”prevalându-se de prerogativele ce derivă din calitatea sa de senator”, ar fi primit de la Costel Căşuneanu, în două tranşe, sumele de 60.000 de euro şi 200.000 de euro, în schimbul intervenţiei pe lângă magistraţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (Florin Costiniu), în vederea adoptării unei soluţii favorabile societăţii comerciale la care Căşuneanu era asociat.

De asemenea, în luna august 2009, Voicu este acuzat că ar fi pretins şi primit de la Marius Locic suma de 119.000 de lei în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă poliţişti pentru a-i determina să propună o soluţie favorabilă într-un dosar în care acesta era cercetat pentru fapte penale.

Următorul termen de judecare a dosarului pe fond a fost fixat pentru 7 septembrie.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: