15 octombrie, 2014

UPDATE /

Senatorul PSD Ilie Sârbu, deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, deputatul PSD Ioan Adam şi directorul Romsilva Adam Crăciunescu, sunt urmăriţi penal de Direcţia Naţională Anticorupţie în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri de la Brașov – potrivit unui comunicat oficial al DNA.

Acuzațiile formulate de procurori sunt următoarele:


Adam Ioan, deputat în Parlamentul României, pentru infracţiunile de instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, constituire a unui grup infracţional organizat, trei infracţiuni de cumpărare de influenţă

Sârbu Ilie, senator în Parlamentul României, pentru infracţiunile de folosire a influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite şi sprijinirea unui grup infracţional organizat

Hrebenciuc Viorel, deputat în Parlamentul României, pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite

Crăciunescu Adam, director general al RNP Romsilva, pentru infracţiunile de abuz în serviciu şi sprijinirea unui grup infracţional organizat.


***

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a ajuns, miercuri dimineaţă la DNA Braşov, însoţit de avocat, pentru audieri într-un dosar privind retrocedări ilegale de terenuri.

În dosar mai sunt vizaţi 3 judecători şi 2 avocaţi, unul dintre ei fiind deputatul PSD Ioan Adam.

CSM a încuviinţat măsuri împotriva magistraţilor suspectaţi

Procurorii DNA au făcut miercuri percheziţii în Braşov, Bacău, Covasna şi Bucureşti, la cinci instituţii, printre care şi tribunalele Braşov şi Covasna.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a încuviinţat arestarea preventivă, arestarea la domiciliu şi percheziţia imobiliară a magistraţilor Adam Roxana Anca, judecător în cadrul Tribunalului Braşov, Ordog Lorand Andras şi Uţă Gabriel, judecători în cadrul Tribunalului Covasna, arată un comunicat de presă transmis miercuri de CSM.

Decizia vine în urma unei solicitări înaintate de Parchetul de pe lângă Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţionala Anticorupţie.

Parlamentarii PSD au venit însoţiţi de avocaţi

Senatorul Ilie Sârbu a ajuns la DNA Braşov în jurul orei 10.45, însoţit de un avocat, şi nu a făcut nicio declaraţie publică.

Înaintea senatorului PSD a fost audiat şi deputatul PSD Ioan Adam în dosarul privind retrocedări ilegale de terenuri. Deputatul Ioan Adam este şi avocat, iar unul dintre magistraţii suspectaţi este soţia sa.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Braşov fac cercetări în această cauză pentru infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie care au legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate pentru aproximativ 90.000 de hectare de teren forestier şi 100 de hectare de teren agricol, arată DNA, într-un comunicat de presă.

Percheziţii în Bucureşti şi alte 3 judeţe

Anchetatorii au făcut miercuri 25 de percheziţii în judeţele Braşov, Bacău, Covasna, precum şi în Bucureşti- cinci la instituţii publice de interes local, una la un birou de avocatură şi restul la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane, a precizat DNA în comunicat.

Potrivit Mediafax, între cele cinci instituţii publice la care au avut loc percheziţii sunt şi tribunalele Braşov şi Covasna. De asemenea, percheziţii au avut loc la sediile a trei primării, una dintre acestea fiind cea din localitatea Căiuţi din judeţul Bacău. Anchetatorii au percheziţionat şi biroul de avocatură din Braşov al deputatului PSD Ioan Adam.

Cel de-al doilea avocat suspectat este membru al Baroului Covasna.

Potrivit Mediafax, printre localităţile în care s-ar fi făcut retocedările ilegale de terenuri sunt Comăneşti, Palanca, Brătuleşti şi Doftana.

Conform surselor judiciare, doar 30.000 din cele 90.000 de hectare de terenuri forestiere ar fi fost retrocedate până în prezent, pentru celelalte 60.000 de hectare dosarele fiind pe rolul instanţelor.

Acţiunea DNA este sprijinită de Serviciul Român de Informaţii şi de Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.

CV Ioan Adam

Ioan Adam (foto) a absolvit Facultatea de Drept – Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca în anul 1982. În perioada 1983 – 1994, el a fost judecător la Judecătoria Braşov, între 1990 şi 1994 a fost preşedinte al Judecătoriei Braşov, iar între 1994 – 1995 a fost judecător la Tribunalul Braşov.

Din 1995, el este avocat în Baroul Braşov, fondator al S.C.P.A. Adam şi Rusu – Braşov. De asemenea, din anul 2002 Ioan Adam este profesor universitar doctor la Universitatea Transilvania din Braşov.

Ioan Adam este membru PSD din anul 2000, iar din 2003 este vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a partidului.

În anul 2009, el a fost membru al Consiliului de Supraveghere – Fondul Proprietatea.

În perioada 2007-2008, Ioan Adam a fost deputat supleant PSD. În 2012, el a fost ales deputat în colegiul uninominal nr. 6 Braşov, fiind membru al Comisiei Juridice.

Deputatul PSD este căsătorit cu judecătoarea Roxana Adam.

Roxana Adam este judecător la Tribunalul Braşov din anul 2006, fiind preşedinta Secţiei comerciale şi de contencios administrativ. În perioada 1999-2006, Roxana Adam a fost judecător la Judecătoria Braşov.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: