cursdeguvernare

sâmbătă

12 octombrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

Șeful OMS: Fiecare țară trebuie să ia cele mai îndrăznețe măsuri, fără excepții. Cum răspunde Europa

19 martie, 2020

„Europa este epicentrul primei epidemii de coronavirus și fiecare țară, fără excepții, trebuie să ia cele mai îndrăznețe acțiuni pentru a stopa sau încetini ritmul de răspândire a virusului”, a cerut directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Noul coronavirus este inamicul umanităţii” și „o amenințare fără precedent”, a mai declarat el.

Îndemnurile sale au fost urmate deja de statele europene, care au anunțat miercuri noi măsuri, mai dure.


Cancelarul Angela Merkel a avut miercuri seara un apel televizat fără precedent în cele patru mandate ale sale, în care le-a cerut cetățenilor să respecte regulile de izolare socială, în contextul în care președintele Institutului Robert Koch Institute, Lothar Wieler, a avertizat că Germania ar putea ajunge în iunie la 10 milioane de locuitori infectați (populația totală este de peste 82 milioane persoane), dacă în următoarele câteva săptămâni nu va fi redus semnificativ contactul între persoane.

”Este serios. Tratați-o serios. De la Reunificarea germană, nu, de la Al Doilea Război Mondial, nu a mai existat pentru ţara noastră o provocare care să depindă atât de mult de solidaritatea noastră”, a declarat Angela Merkel.

Ministrul german al Transporturilor, Andreas Scheuer, a anunțat că Germania își închide frontierele pentru călătorii din alte state membre, ”indiferent dacă călătoresc în  Germania  pe calea aerului, apei, a drumurilor sau pe calea ferată”.

Transportul de marfă sau călătoriile celor care lucrează în sistemul sanitar sau în infrastructura de importantă critică sunt exceptate de la interdicție.


Anterior, un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne preciza că au fost introduse controalele la frontieră pentru transporturile aeriene și maritime. Restricțiile de călătorie ar fi urmat să se aplice imediat zborurilor din Italia, Spania, Austria, Franța, Luxemburg, Danemarca și Elveția, precum și călătoriilor pe mare din Danemarca.

Franța – izolare generală, poliția controlează persoanele întâlnite pe stradă

Franţa a instituit izolarea generală la domiciliu pentru întreaga populaţie pentru cel puţin 15 zile și a introdus amenzi între 135 până la 375 euro, pentru cei care nu respectă măsura.

Se poate ieşi din casă doar în situaţii speciale: deplasare la muncă pentru cei care nu pot lucra de acasă, cumpărături alimentare, doctor, farmacie sau plimbatul câinelui. Vizitele familiale, ieşirile sau întâlnirile în grup, mese între prieteni nu numai că sunt nerecomandate, dar sunt total interzise.

Orice părăsire a domiciliului trebuie justificată cu legitimaţia profesională, de medic, cadru medical, legitimaţie de presă pentru jurnalişti sau un atestat eliberat de întreprindere privind prezenţa indispensabilă la serviciu, documente ce trebuie însoţite obligatoriu de o declaraţie tip pe propria răspundere, descărcată de pe site-ul Ministerului de Interne, printată şi completată sau scrisă de mână, pentru cine nu are o imprimantă, care să conţină datele personale, motivul clar şi locul precis al deplasării.

Aproximativ 100.000 de poliţişti şi jandarmi controlează toate persoanele întâlnite pe stradă pe întreg teritoriul Franţei.

Miercuri s-au înregistrat peste o mie de noi confirmări de Covid-19 în 24 de ore, iar guvernul a alocat 45 miliarde de euro pentru a sprijini economia și, a anunțat că, „dacă va fi nevoie, naționalizăm companiile mari”.

În studiourile de radio şi de televiziune se află doar prezentatorul, ceilalţi jurnalişti comentatori sau invitaţi intervin prin video telefon de acasă sau din alte birouri. Intervenţiile oficialilor şi dezbaterile se fac tot prin intermediul internetului. Numărul jurnaliştilor prezenţi în redacţii este redus la minimum.

Italia – miercuri, record al numărului de decese în 24 de ore. Studiu: 99% din cei decedați aveau probleme de sănătate

Guvernul italian pregătește extinderea restricțiilor până la începutul lunii aprilie, întrucât propagarea noului coronavirus pare de neoprit, iar spitalele sunt copleșite.

După ce enumărul deceselor scăzuse marți, miercuri s-a înregistrat un nou record al morților în 24 de ore – 475 de persoane, mai mult decât numărul maxim de morți zilnici înregistrat vreodată de China, pe perioada epidemiei. China nu a avut niciun caz nou miercuri.

Numărul total al deceselor în Italia a ajuns miercuri seara la 35.713 .

Studiu

Mai mult de 99% dintre cei care au murit în Italia din cauza coronavirusului au suferit de afecțiuni medicale anterioare, potrivit unui studiu al Autorității Naționale de Sănătate din Italia, scrie Bloomberg, preluat de Mediafax.

Italia are peste 35.000 de cazuri confirmate de boală, cu o rată de deces la aproximativ 8%, mult mai mare decât în ​​alte țări.

Institutul din Roma a examinat datele medicale ale 18% dintre cei care au murit și a constatat că doar trei victime sau 0,8% din total nu aveau patologie anterioară. Aproape jumătate dintre victime sufereau de cel puțin trei boli anterioare și aproximativ un sfert avea una sau două afecțiuni anterioare.

Peste 75% au avut hipertensiune arterială, aproximativ 35% au avut diabet și o treime a suferit de boli de inimă.

Reamintim că Japonia, Italia și Germania sunt cele mai îmbătrânite țări din lume, adică au cele mai mari ponderi ale persoanelor peste 65 de ani.

De asemenea, Italia este una dintre țările cu cea mai mare speranță de viață la naștere – 82,5 ani, comparativ cu SUA, de exemplu – 78,6 ani.

Categoria persoanelor în vârstă, cu un sistem imunitar slăbit și cu probleme medicale preexistente, este cea mai afectată, cu cele mai multe cazuri critice și decese.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: