duminică

16 iunie, 2024

25 septembrie, 2016

csat iohannisConsiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se întruneşte marţi la ora 12,00 la Palatul Cotroceni, potrivit programului de lucru al premierului, anunțat pe pagina Guvernului.

Administrația Prezidențială a confirmat ședința CSAT, scrie Mediafax, care este una ordinară.

Tematica va fi prezentată public luni, însă, a promis Administrația Prezidențială.


Ultima ședință a CSAT a avut loc pe 22 iulie, iar pe agendă s-au aflat concluziile summitului NATO de la Varșovia și situația din Turcia.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat la finalul şedinţei de atunci că brigada multinaţională decisă la summitul NATO de la Varşovia va fi constituită în martie-aprilie 2017, cel puţin şase aliaţi arătându-se interesaţi de participare cu diverse contingent de militari.

”Noi suntem statul-gazdă pentru brigada mutinațională și trebuie să ne pregătim pentru a primi militarii din alte țări. Demersurile față de alți aliați înseamnă negocieri, să îi convingem să contribuie cu militari în brigada multinațională. Avem deja răspunsuri favorabile de la cel puțin șase aliați. Doi au anunțat deja efectivele: Polonia – o companie, Bulgaria – circa 400 militari. Avem negocieri foarte bune.” a declarat președintele Iohannis.

În condițiile creșterii numărului de atacuri în diverse state din Europa, ultimele petrecute în Franța și în Germania, în ședința CSAT de marți a fost prezentată o evaluare a stării de securitate a României din perspectiva riscurilor și amenințărilor de natură teroristă.


Articole recomandate:

Etichete: , , , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: