vineri

26 aprilie, 2024

26 iunie, 2011

Reorganizarea administrativ-teritorială ar urma să se facă până la alegerile locale din vara anului 2012, consideră fostul consilier al preşedintelui Traian Băsescu, ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu.

”Eu cred că regionalizarea se va face până la alegerile locale din 2012. Reorganizarea are două aspecte importante: unul legat de decupajul judeţelor, mai mari, mai mici şi altul, mult mai important, care mi-a atras atenţia încă de la început, cel legat de descentralizare”, a declarat Lăzăroiu la emisiunea ”România politică”, de la postul Realitatea TV.

El a menţionat că în prima fază regionalizarea va parcurge componenta descentralizării administrative, căreia nici UDMR nu i se opune.


”Se poate începe cu a doua componentă, cu cea a descentralizării. Nimeni nu s-a opus descentralizării. UDMR spune asta din 1990: vrem autonomie locală,vrem autoritate la primării. UDMR e campionul descentralizătrii. Ei au fost înjuraţi de toţi românii că vor descentralizare, pentru că s-a pus problema emoţional, s-a vorbit de Ţinutul Secuiesc”, a spus ministrul Muncii, la Realitatea TV.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: