joi

13 iunie, 2024

25 septembrie, 2017

Fostul deputat Sebastian Ghiță a fost achitat luni, în primă instanță, în dosarul în care este acuzat pentru dare de mită, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani.

A fost achitat și Iulian Bădescu, fostul primar al orașului Ploiești, acuzat luare de mită și abuz în serviciu.

La ultimul termen al procesului, procurorii anticorupție au cerut pedepse orientate către maximum pentru ambii inculpaţi.


„Vă solicităm să dispuneţi condamnarea acestora. Să dispuneţi condamnarea la pedeapsa închisorii orientată spre maximul prevăzut de lege”, a spus procurorul, citat de News.ro

El a afirmat că Bădescu mai are o condamnare pentru fapte similare, iar în ceea ce-l privește pe Sebastian Ghiţă situaţia este notorie:

„El s-a sustras cercetărilor şi răspunderii penale”, a spus procurorul, referindu-se la fuga din țară a fostului deputat PSD Sebastian Ghiță.

De asemenea, a fost solicitată şi obligarea celor doi la plata în solidar a 1,5 milioane lei către Primăria Ploieşti şi confiscarea sumei de peste 900.000 de lei de la Iulian Bădescu şi a celei de 1,1 mil lei de la Sebastian Ghiţă.


Procurorii susţin că Sebastian Ghiţă i-ar fi dat mită un imobil fostului primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, pentru ca acesta din urmă să finanţeze o asociaţie sportivă susţinută de Ghiţă, pentru a disimula provenienţa casei cei doi semnând un contract fictiv.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: