joi

30 noiembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 ianuarie, 2021

Majoritatea școlilor se vor deschide în format clasic, începând cu semestrul II al învățământului preuniversitar, dacă epidemia evoluează la fel ca în ultimele săptămâni, a anunțat joi seara președintele Klaus Iohannis, după discuțiile avute la Cotroceni cu premierul Florin Cîțu, ministrul Sănătății – Vlad Voiculescu și ministrul Educației – Sorin Cîmpeanu.

Șeful statului a explicat că din 8 februarie se revine la cele trei scenarii de funcționare a școlilor, cu unele diferențe față de mecanismul instituit la începerea anului școlar 2020 – 2021.

Se revine astfel la sistemul descentralizat, care ține cont de evoluția epidemiei de Covid-19 din fiecare localitate, a spus Klaus Iohannis.

Scenariile

  • scenariul verde – toate școlile se redeschid cu prezența fizică
  • scenariul galben – funcționează grădinițele și merg la școală elevii din clasele I – IV și clasele de la finalul ciclurilor (clasa a VIII și a X-II)
  • scenariul roșu se instituie atunci o localitate depășește incidența de trei cazuri la o mie de locuitori în două săptămâni. Vor fi deschide grădinițele și clasele primare. ciclul primar
  • la o rată a incidenței ce depășește șase cazuri la o mie de locuitori, în 14 zile, localitatea se carantinează, toată lumea stă acasă, se revine la învățământul online.

Universitățile vor decide singure cum se vor derula cursurile, iar președintele a declarat că ele se pot alinia la scenariile în care funcționează sistemul preuniversitar.

Decizia finală privind modul în care va demara semestrul al II-lea va fi luată pe 2 februarie, când va avea loc o nouă evaluare a situației epidemiologice.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: