marți

19 martie, 2024

17 septembrie, 2021

Lideri ai Băncii Mondiale, inclusiv fostul director executiv și actual director executiv FMI Kristalina Georgieva (foto), au aplicat „presiuni nejustificate” asupra personalului pentru a urca China în clasamentul „Doing Business 2018” , potrivit unei anchete independente a firmei WilmerHale.

Ancheta a relevat iregularități și în raportul Doing Business 2020 în ceea ce privește locurile ocupate de Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și Azerbaijan.

Potrivit Reuters, după apariția acestei informații, Grupul Băncii Mondiale a anulat raportele „Doing Business” privind climatul afacerilor, spunând că auditurile interne și ancheta realizată de WilmerHale au ridicat „aspecte etice, inclusiv conduita foștilor oficiali ai consiliului, precum și a personalului actual și / sau fost al Băncii. ”


Bănca Mondială înaintat Conducerii Executive, pe 15 septembrie, un raport referitor la faptele descoperite.

Raportul, pregătit de firma de avocatură WilmerHale la cererea Băncii Internaționale pentru Reconstrucție și Dezvoltare, ridică mari semne de întrebare cu privire la influența Chinei la Banca Mondială și deciziile Kristalina Georgieva – acum director executiv al Fondului Monetar Internațional – și ale președintelui de atunci al Băncii Mondiale, Jim Yong Kim.

Kristalina Georgieva a declarat Reuters că nu este de acord „fundamental cu constatările și interpretările” raportului și a informat consiliul executiv al FMI despre situație.

Departamentul Trezoreriei SUA, care administrează participațiile dominante ale SUA în FMI și Banca Mondială, a declarat că analizează ceea ce a numit „constatări serioase”.


Raportul WilmerHale vorbește de „presiunea directă și indirectă” din partea personalului superior din biroul președintelui Kim pentru a modifica metodologia raportului cu scopul de a crește scorul Chinei, considerând că toate acțiunile s-au făcut la indicațiile lui Jim Yong Kim.

Raportul afirmă că directorul executiv Georgieva și un consilier cheie, Simeon Djankov, au făcut presiuni asupra personalului pentru „a face modificări specifice datelor Chinei” într-un moment în care banca solicita sprijinul Beijing pentru o majorare de capital.

Concluzia investigaţiei: în raportul „Doing Business 2018”, locul ocupat de China ar fi trebuit să fie 85, în schimb a fost plasată pe locul 78.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Economia României a suferit în ultimul deceniu unele dintre cele

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: