sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 martie, 2021

Rusia şi-a rechemat, miercuri, ambasadorul din Statele Unite la Moscova, pentru consultări privind viitorul relaţiilor ruso-americane, după ce preşedintele Joe Biden a spus că Vladimir Putin ”va plăti un preţ” pentru amestecul în alegerile prezidenţiale din SUA, transmite Reuters.

Președintele Biden a făcut aceste comentarii în urma unui raport al serviciilor americane de informaţii care susţine acuzaţiile că Putin se află în spatele interferenţei Rusiei în alegerile din Statele Unite, o acuzaţie despre care Rusia afirmă că este lipsită de fundament.

Ministerul rus de Externe a anunţat într-un comunicat că l-a rechemat pe ambasador, Anatoli Antonov, la Moscova, pentru a discuta despre viitorul relaţiilor Rusiei cu Statele Unite.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Măsura are rolul să asigure că legâturile bilaterale dintre cele două ţări nu se degradează în mod ireparabil.

”Principalul obiectiv pentru noi este să stabilim modalităţi prin care relaţiile ruso-americane dificile, pe care Washingtonul le-a dus într-o fundătură în ultimii ani, ar putea fi rectificate. Suntem interesaţi de prevenirea degradării ireversibile a acestora, dacă americanii recunosc riscurile implicate”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, într-un comunicat publicat pe site-ul instituţiei.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: