joi

8 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 iulie, 2022

Preşedintele rus Vladimir Putin va discuta despre cooperarea militară şi tehnică cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan. Kremlinul a anunțat mircuri vizita președintelui Turciei la Soci, în sudul Rusiei, vinerea viitoare, transmite CNN.

”Da, subiectul cooperării tehnico-militare va fi cu siguranţă discutat la Soci”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

CNN Turk anunță că Recep Tayyip Erdogan a declarat că Vladimir Putin i-a transmis dorința sa de a coopera cu Baykar, producătorul dronelor Bayraktar TB2 folosite de armata ucraineană împotriva invadatorilor ruși.


Potrivit lui Dmitri Peskov, cooperarea militaro-tehnică dintre Rusia şi Turcia este constant pe ordinea de zi, iar ”însuşi faptul că interacţiunea se dezvoltă într-o zonă atât de sensibilă indică faptul că, în general, întregul complex de relaţii este la un nivel foarte înalt”.

Întrebat dacă problema exporturilor de cereale va fi abordată şi în timpul întâlnirii, Dmitri Peskov a spus că cei doi preşedinţi vor putea evalua modul în care sunt puse în aplicare acordurile de la Istanbul privind transporturile de cereale.

”Acordul ar trebui să înceapă acum să fie pus în aplicare, procesul va începe. Va reprezenta o ocazie bună de a face schimb de opinii la Soci cu privire la modul în care acest lucru este în conformitate cu acordurile la care s-a ajuns”, a adăugat Peskov.

Președinții Putin şi Erdogan s-au întâlnit săptămâna trecută la Teheran.


Și Emiratele Arabe Unite s-au arătat interesate de dronele Bayraktar, oferindu-se să construiască o fabrică pentru producția de drone pe teritoriul său.

Ucraina şi Rusia au încheiat vineri acorduri cu Turcia și ONU care să permită reluarea exporturilor vitale de cereale din porturile ucrainene de la Marea Neagră.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

În timp ce România negociază cu Austria  – prin vizita ministrului Bode la Viena  –  un vot favorabil pe 8 decembrie pentru primirea în spațiul Schengen, nici compania

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: