joi

8 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 decembrie, 2016

fsb-federal-security-serviceRusia ar fi descoperit „un complot al agențiilor de spionaj străine”, menit  „să semene haos în sistemul bancar rusesc, printr-un val coordonat de atacuri cibernetice și postări false pe rețelele sociale, despre bănci în faliment”, potrivit unui anunț al Serviciului Federal de Securitate (FSB), citat de Reuters.

Agenția de informații interne din Rusia, Serviciul Federal de Securitate (FSB), a declarat că serverele care ar fi urmat să fie utilizate în presupusul atac cibernetic au fost localizate în Olanda, și înregistrate de o companie de găzduire web ucrainiană numită BlazingFast.

Atacul ar fi vizat băncile naționale majore, dar și bănci provinciale din mai multe orașe din Rusia, și ar fi urmat să fie declanșat în 5 decembrie, potrivit FSB.


„Atacul cibernetic ar fi urmat să fie însoțit de o campanie de trimitere de SMS-uri și postări cu caracter provocator în rețelele sociale, cu referire la o criză în sistemul bancar rusesc, falimente și retragerile de licență”, spune comunicatul FSB, citat de Reuters.

FSB-ul „desfășoară măsurile necesare pentru a neutraliza amenințările la adresa securității informatice și economice a Rusiei”, mai spune comunicatul, care nu precizează, care sunt agențiile străine care ar fi fost în spatele presupusului complot.

„Sub control”

Banca centrală a Rusiei a anunțat că a elaborat un plan pentru a contracara orice atac cibernetic.

știrea se actualizează


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

În timp ce România negociază cu Austria  – prin vizita ministrului Bode la Viena  –  un vot favorabil pe 8 decembrie pentru primirea în spațiul Schengen, nici compania

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: