joi

6 octombrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 iulie, 2017

Autorităţile ruse au interzis, începând de marți, activitatea în Rusia a fundaţiei ”The Black Sea trust for Regional Cooperation”, cu sediul în Bucureşti, anunță Radio România Actualități.

Fundaţia este un proiect dezvoltat de prestigioasa organizaţie americană German Marshall Fund şi Ministerul român de Externe.

Ea a fost inclusă de Ministerul rus al Justiţiei pe lista organizaţiilor a căror activitate este indezirabilă, întrucât ”ameninţă bazele ordinii constituţionale din Rusia”.


Corespondentul RRA la Moscova afirmă transmis că pe ”lista neagră” figurează alte zece ONG-uri străine, cele mai multe americane, între care şi Fundaţia pentru o Societate Deschisă, fondată de George Soros.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe de la București, Fundaţia „Black Sea trust for Regional Cooperation” (BST) a fost lansată în luna octombrie 2007 ca parteneriat între Ministerul Afacerilor Externe şi fundaţia americană ”German Marshall Fund of the United States – a Memorial to the Marshall Plan”.

BST este printre primele proiecte destinate regiunii Mării Negre care au fost propuse în mediul nonguvernamental american, în contextul avansării comunităţii democratice euro-atlantice spre această zonă.

BST reprezintă un parteneriat public-privat şi are ca obiectiv principal consolidarea cooperării regionale, a democraţiei şi a societăţii civile în statele din regiunea Mării Negre: România, Bulgaria, Turcia, Ucraina, R. Moldova, Georgia, Armenia, Azerbaidjan şi Rusia.


Potrivit Digi24, fondul oferă finanţări (între 1.000 USD şi 75.000 USD, cu o valoare medie de 15.000-20.000 USD/ proiect) diferitelor organizaţii din regiune (ONG-uri, administraţii centrale şi locale, instituţii de educaţie, mass-media) în cadrul a trei scheme de finanţare: participare civică, cooperarea transfrontalieră şi cooperare est-est.

Resursele financiare ale BST constau în contribuţii ale guvernului american (prin USAID), ale unor organizaţii private din SUA (Fundaţia Mott, Fundaţia Ford) şi ale guvernului leton, alături de sprijinul oferit de guvernul României.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

13 state membre UE au semnat o scrisoare prin care solicită Bruxelles-ului să propună un plafon de preț la gaz la reuniunea miniștrilor UE de energie de săptămâna

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: