duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 aprilie, 2013

Românii pot trimite Forumului Constituțional (FC) propunerile lor de revizuire a Legii fundamentale, printr-un formular electronic standard pe site-ul FC.

Pentru a fi luate în considerare, propunerile trebuie să precizeze dacă se referă la eliminarea, adăugarea sau modificarea unor articole existente în actuala Constituție.

De asemenea, propunerile transmise până acum Forumului Constituțional pot fi accesate pe site.


Forumul Constituțional este condus de președintele Asociației Pro Democrația, Cristian Pîrvulescu, și reunește organizațiile societății civile, cetățeni, universități, comunități locale, precum şi alte organizații interesate de procesul de revizuire a Constituției.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Forumul activează în colaborare cu Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei României.

La finalul dezbaterilor, echipa Forumului va realiza un Raport de sinteză a dezbaterilor și propunerilor înaintate în cadrul Forumului Constituțional, acesta urmând să stea la baza activității Comisiei pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei României, precizează FC.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: