sâmbătă

2 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 noiembrie, 2011

România va împrumuta, în anul 2012, de pe piața externă și internă circa 15 miliarde de euro pentru a rostogoli datoriile actuale, a declarat duminică, la Pro Tv, premierul Emil Boc.

El a susținut că România poate găsi finanţare în 2012 pentru a împrumuta 57 de miliarde de lei şi 2,4 miliarde de euro, stabilite în proiectul de buget pentru acoperirea deficitului bugetar şi a rostogolirii datoriilor actuale.

De asemenea, Boc a subliniat că își asumă, cu prețul demisiei, menținerea unor cheltuieli reduse ale statului, în condițiile în care anul 2012 va fi unul electoral.


Întrebat dacă îşi va prezenta demisia după primele şase luni ale anului 2012, în situația în care nu se vor atinge ţintele macroeconomice fixate prin proiectul de buget, Boc a răspuns: ”Demisia întotdeauna este pe masă, în condiţiile în care aceste lucruri nu se respectă. Nu voi permite nicio evoluţie electorală şi populistă a bugetului şi tot ce va depinde de mine, cu preţul demisiei, va fi să menţinem România pe linia stabilităţii”.

”Aceste analize nu trebuie făcute o dată la şase luni, ci periodic, pentru că aşa te asiguri că eşti în grafic (…) Demisia nu trebuie făcută o dată la şase luni pentru că un guvern lucrează responsabil în fiecare zi, nu o dată la şase luni”, a mai spus Boc.

De asemenea, premierul a precizat că nu are ”în vedere” un nou mandat în fruntea Guvernului, după alegerile parlamentare din 2012.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: