miercuri

28 februarie, 2024

16 august, 2011

România a înregistrat în trimestrul al doilea al acestui an comparativ cu trimestrul al doilea al anului trecut cea mai mică creştere economică din rândul statelor membre ale Uniunii Europene, conform unei estimări preliminare publicată marţi de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

În timp ce Uniunea Europeană şi zona euro au înregistrat o creştere economică de 1,7% în ritm anual, PIB-ul României a înregistrat o creştere de doar 0,3% în ritm anual. O performanţă mai slabă decât România a înregistrat Portugalia, ţară al cărei PIB a înregistrat o scădere de 0,9% în ritm anual. Potrivit Eurostat economiile statelor baltice au înregistrat cele mai mari creşteri în ritm anual Estonia (8,4%), Lituania (5,9) şi Letonia (5,7%).

În ceea ce priveşte datele privitoare la evoluţia PIB în trimestrul al doilea 2011, comparativ cu trimestrul precedent, atât Uniunea Europeană cât şi zona euro au înregistrat o creştere trimestrială a PIB de 0,2%, similară cu cea înregistrată de România. Numai puţin de cinci state membre UE au înregistrat o creştere trimestrială a PIB de 0,2%. Cea mai mare creştere trimestrială a PIB a înregistrat-o Letonia (2,2%) în timp ce în Franţa, Ungaria şi Portugalia economia a stagnat.


În cazul României, potrivit Institutului Naţional de Statistică, Produsul Intern Brut a în trimestrul al doilea din 2011 a fost, în termeni reali, mai mare cu 0,2% comparativ cu primul trimestru (date ajustate sezonier), conform primelor estimări, informează Institutul Naţional de Statistică. Faţă de acelaşi trimestru din anul 2010, Produsul intern brut a înregistrat o creştere cu 1,4% pe seria brută şi cu 0,3% pe seria ajustată sezonier.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

(Textul de mai jos e preluarea integrală a editorialului de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: