fbpx
marți

26 octombrie, 2021

România – Administrație Digitală

Drumul cel mai scurt către relația normală dintre cetățean și stat

România, Bulgaria și Grecia, codașele UE privind societatea digitală

13 martie, 2015

agenda-digitalaRomânia, Grecia și Bulgaria sunt codașele Uniunii Europene în privința economiei și societății digitale, potrivit unui raport dat publicității de Comisia Europeană.

DESI 2015 arată evoluții pozitive atât la nivelul Uniunii Europene, cât și la nivelul fiecărui stat membru în parte, însă există inegalități în ceea ce privește ritmul de dezvoltare al diferitelor țări în domeniul economiei și societății digitale. Potrivit raportului, performanțele cele mai slabe au fost înregistrate de România (0.31) care se plasează astfel la jumătate din scorul obținut de fruntașa clasamentului, Danemarca (0.68).

Digitalizarea sistemelor publice prezintă cele mai mari inegalități în ritmul de dezvoltare, în schimb statele membre se plasează la același nivel atunci când vine vorba despre utilizarea internetului, cetățenii europeni având abilități și atitudini similare în folosirea tehnologiilor digitale.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În funcție de performanțele lor, raportul identifică trei categorii de state:

  • Danemarca, Suedia, Olanda și Finlanda sunt țările cele mai performante, fiind lideri mondiali
  • Belgia, Marea Britanie, Estonia, Luxemburg, Irlanda, Germania, Lituania, Spania, Austria, Franța, Malta, Portugalia și Cehia aparțin grupei de medii, prezentând progrese în unele domenii
  • Letonia, Slovenia, Ungaria, Slovacia, Cipru, Polonia, Grecia, Croația, Italia, Bulgaria și România fac parte din grupa statelor codașe, care trebuie să recupereze decalajul față de restul UE.

Deși se află în urma statelor UE, Grecia și Bulgaria sunt apreciate însă pentru pașii făcuți în materie de conectivitate și digitalizare a serviciilor publice.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...