2 ianuarie, 2011

Riposta României la dosarul Shengen. Ca răspuns la neadmiterea în spaţiul Schengen, Bucureştiul ar putea denunţa unilateral monitorizarea pe Justiţie şi condiţiona aderarea Croaţiei. Teodor Baconschi explică măsurile României la scrisoarea miniştrilor de interne francez şi german, prin care au cerut amânarea aderării României la spaţiul Schengen. (Adevarul)

Legea educației dă examen pentru a treia oară la Curtea Constituțională. Judecătorii Curţii Constituţionale se vor pronunţa marţi pentru a treia oară asupra Legii educaţiei, după ce, pe 28 decembrie, au amânat dezbaterile asupra constituţionalităţii acestui act normativ. Pentru reprezentanţii UDMR, adoptarea Legii educaţiei este văzută ca un test al Coaliţiei, existând voci care au dat de înţeles că neadoptarea ar putea duce la retragerea Uniunii de la guvernare. Astfel, ministrul Mediului, Borbely Laszlo, a afirmat, după declararea legii ca neconstituţională, că o eventuală ieşire a UDMR de la guvernare depinde de discuţiile care vor avea loc în Coaliţie, adăugând că Uniunea aşteaptă de la partenerii de guvernare „termene şi angajamente” privind Legea educaţiei şi alte legi. (Gandul)

Ce șanse are moneda euro să supraviețuiască. Probabilitatea modificării structurale a zonei euro în următorii zece ani este de 80%, în condiţiile în care guvernele nu reuşesc să ia măsuri suficiente pentru eliminarea dezechilibrelor economice, potrivit Centrului pentru Cercetări Economice şi de Afaceri (CEBR), citat de Bloomberg. (Capital)


Cum au dezgheţat bancherii creditarea în 2010: au acordat cu 45 de credite ipotecare mai mult pe zi.Anul trecut, bancherii au fost ceva mai generoşi cu românii interesaţi de cumpărarea unei case, comparativ cu 2009, când creditarea aproape că a bătut pasul pe loc. În medie, în fiecare zi din 2010, băn­cile au acordat câte 367 de credite ipotecare, cu 45 mai multe faţă de 2009, potrivit datelor comunicate la solicitarea gândul de către Agenţia Naţională de cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI). (Gandul)

Cum văd oamenii de afaceri economia locală în 2011. Un an mai bun decât 2010 – însă un optimism moderat, decizii care să încurajeze investiţiile, o mai mare stabilitate legislativa sau investiţii reale în infrastructura sunt printre aşteptările pe care mediul de afaceri local le are de la anul care tocmai a început. (România liberă)

Care este termenul limită pentru încheierea asigurărilor obligatorii de locuințe. Românii mai au timp până la jumătatea lunii iulie a acestui an să îşi cumpere asigurări obligatorii pentru locuinţe, fără a risca amenzi de la primării. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor cu doar două zile înainte de sfârşitul anului trecut. (Gândul)

Peste 15.000 de disponibilizări colective până în februarie 2011. potrivit notificărilor transmise de patroni agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă până la mijlocul lunii decembrie, „au fost anunţate disponibilizări pentru 11.860 persoane pentru luna decembrie 2010, 3.523 persoane pentru luna ianuarie 2011 şi 334 pentru luna februarie 2011. (Evenimentul zilei)


Ilie Șerbănescu: România nu va mai fi primită în zona euro. Analistul economic Ilie Şerbănescu este de părere că România nu va mai fi primită în zona euro şi că economia va continua şi în 2011 să resimtă efectele politicilor nefaste din anii anterior. (România liberă)

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: