marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 septembrie, 2011

Rezultatele parţiale ale analizelor efectuate pe bulbii de flori proveniţi din Olanda arată că nu au fost găsiţi agenţi dăunători care să impună carantină, a declarat, joi, pentru AGERPRES, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.

„Avem la această oră rezultatele pentru şase probe, dar deocamdată acestea sunt incomplete. Acestea arată că, sub aspectul carantinei, nu au fost găsiţi agenţi dăunători. Analizeze se vor efectua în continuare, dar sub aspectul agenţilor fito-patologici”, a precizat Tabără.

Potrivit sursei citate, până joi seară vor fi fi analizate toate determinările analizelor, în prezent fiind în lucru 17 analize.


Garda Financiară a reţinut în ultimele zile 12 transporturi cu flori şi produse horticole din Olanda, iar alte trei TIR-uri au fost returnate furnizorului olandez. Garda a declanşat o acţiune de control a achiziţiilor intracomunitare de flori, bulbi, seminţe şi alte produse horticole, după ce au apărut o serie de informaţii conform cărora acestea ar conţine o bacterie periculoasă pentru sănătatea omului.

Agenţia Naţională Fitosanitară din subordinea Ministerului Agriculturii a prelevat probe din mărfurile transportate pentru ca acestea să fie analizate în laboratoarele de specialitate.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Eurodeputatul socialist olandez Thijs Berman a vorbit marţi despre un război al lalelelor declanşat de România ca reacţie la refuzul Olandei de a accepta fie şi o aderare parţială a ţării noastre la spaţiul Schengen.

Comisia Europeană este la curent cu informaţiile privind blocarea în vămile româneşti a transporturilor de flori, bulbi şi seminţe provenind din Olanda şi va verifica respectivele informaţii, a declarat luni Frederic Vincent, purtător de cuvânt al comisarului european pentru sănătate publică, John Dalli.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: