miercuri

17 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

31 mai, 2020

Revoltele din SUA, izbucnite în Minneapolis ca răspuns la uciderea de către poliție a unui afro-american neînarmat, s-au extins în ultimele zile în mai multe state americane și devin tot mai violente.

Demonstranții consideră că acuzarea unui singur polițist din cei patru care au fost implicați în incidentul ce a dus la moartea lui George Floyd nu este suficientă și demonstrează că autoritățile nu vor să elimine rasismul din interiorul instituțiilor.

Ciocniri între manifestanți și forțele de ordine au avut loc la New York, Philadelphia, Los Angeles şi Atlanta, Miami, Chicago etc, s-au întins cu repeziuciune de pe o coastă pe alta a SUA, ceea ce a determinat primarii din cel puțin 26 de orașe, din 16 state, să anunţe interdicţii de circlaţie pe timpul nopţii, potrivit CNN.


De asemenea, 12 state au activat Garda Națională, ca măsură extraordinară pentru a încerca să mențină ordinea și să oprească violențele.

Demonstrațiilor pașnice li s-au adăugat rapid membri ai unor bande, care au devastat și incendiat magazine, precum și autovehicule ale poliției.

Guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, dornic să împiedice o nouă noapte de revolte, i-a prevenit pe manifestanţi că se vor găsi într-o „situaţie foarte periculoasă” dacă încalcă din nou starea de asediu.


Până în prezent, forţele de ordine, secondate de soldaţi din Garda Naţională, au stat în retragere, mai întâi pentru a nu deteriora mai mult atmosfera şi apoi fiindcă erau în număr insuficient, au recunoscut autorităţile.

  • În New York, cel puțin 360 de persoane au fost arestate sâmbătă noaptea.
  • Mai mulți jurnaliști au fost arestați, în mai multe orașe, în timp ce relatau de la fața locului.
  • În San Francisco și Los Angeles, ambele orașe unde s-a interzis circulația pe timpul nopții, primarii au cerut ajutorul Gărzii Naționale penru a face față protestelor.
  • Mai multe stații de poliție au fost incendiate pe teritoriul întregii țări.
  • Presa relatează că armata ar fi ordonat unor unități de poliție militară să fie pregătite pentru o eventuală deplasare în Minnesota.

Anchetă după ce două mașini ale poliției din New York, atacate de manifestanți, au intrat în viteză în mulțime

Poliția din New York a început o investigație după ce două mașini de poliție ale departamentului au intrat direct într-un grup de protestatari, după ce au fost blocați și atacați în mijlocul străzii.

Protestatarii au ridicat baricade în mijlocul unui bulevard din Brooklin și au devenit violenți împotriva polițiștilor.

Candidatul democraților la alegerile prezidențiale: Americanii au dreptul să demonstreze împotriva violențelor poliției, dar incendierea orașelor nu este o soluție

Candidatul democrat al Casei Albe, Joe Biden, a condamnat duminică violențele care au izbucnit în Statele Unite pentru a protesta împotriva morții lui George Floyd, dar a declarat că americanii au dreptul să protesteze împotriva brutalității poliției.

„Protestul împotriva unei asemenea brutalități este un drept și o necesitate. Este o reacție eminamente americană”, a declarat candidatul într-o declarație. „Dar incendierea orașelor și distrugerea gratuită nu sunt”, a spus el.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: