Rețeaua electrică din Iran a fost copleșită de „mineritul” de criptomonede - Bloomberg - CursDeGuvernare.ro
duminică

17 octombrie, 2021

Rețeaua electrică din Iran a fost copleșită de „mineritul” de criptomonede – Bloomberg

23 mai, 2021

Iranul a trimis echipe formate din ofițeri ai serviciului de informații în toată țara pentru a găsi și confisca „fermele” care exploatează monedele digitale precum Bitcoin, fără licență, pentru că crearea ilegală de criptomonede (mining) a copleșit rețeaua de electricitate a țării, potrivit Bloomberg, citată de Digi24.

Creșterea valorii criptomonedelor din ultima perioadă i-a determinat pe tot mai mulți oameni să „mineze”, intrând în lanțul de creare a monedelor virtuale.


Iranul a devenit un magnet pentru minerii Bitcoin, atrași de tarifele foarte mici pentru energie electrică, ajustate în raport cu puterea de cumpărare locală.

(Citiți și: „Turcia aplică reglemetările contra spălării banilor asupra platformelor de tranzacționare a criptomonedelor”)

Succesul Bitcoin și al altor monede digitale și afacerea de „miner virtual” proliferând atât de mult încât începe să amenințe securitatea energetică a unor națiuni.

Cu cât echipamentele de minare sunt mai puternice, cu atât crește mai mult factura la energie electrică, folosită atât pentru a alimenta aparatele, cât și pentru a le răci, astfel că, minerii de criptomonede caută țări cu tarife mici pentru acest sector.

„Fermele Bitcoin” forțează Iranul „să taie lumina”

Odată cu creșterea numărului de „ferme” Bitcoin a crescut și presiunea pusă pe rețeaua de electricitate a Iarnului. Aceasta nu mai face față consumului mare de electricitate iar autoritățile au fost forțate să diminueze iluminatul stradal și chiar să taie curentul la clădirile de birou, potrivit unui comunicat al distribuitorului de energie electrică Tavanir.


În încercarea de a opri aceste practici ilegale care pun în pericol securitatea energetică a țării, Iranul a pornit în căutarea tuturor „fermelor” de Bitcoin de pe teritoriul său.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

O sursă cheie în aflarea informațiilor despre aceste locuri o reprezintă denunțătorii publici care raportează mineritul ilegal și care primesc până la 873 de dolari pentru ponturile date autorităților, o sumă mai mare de 7,5 ori față de salariul minim lunar.

De la începutul anului, autoritățile au confiscat sute de computere ascunse în case, garaje abandonate sau unități industriale, scrie presa locală.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr