joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 octombrie, 2020

Ritmul de creștere al producției industriale din zona euro a scăzut de la 5% în iulie la 0,7% în august (lună la lună), reiese din datele publicate miercuri de Eurostat.

”Ritmul solid de revenire pare a fi rămas în urmă, iar trimestrul al patrulea aduce noi incertitudini pentru industrie”, notează analiștii ING Bank.

Cifrele indică faptul că producția industrială din august s-a menținut cu 6% sub nivelul din februarie, respectiv de dinainte de izbucnirea pandemiei COVID-19.


Încetinirea a fost generată de un declin al producției de bunuri de capital și de bunuri de consum perisabile, prima evoluție negativă a acestor subcategorii din aprilie (prima lună completă cu măsuri de lockdown). Producția de bunuri de folosință îndelungată a continuat să crească, situându-se acum peste nivelul de dinainte de pandemie.

”Sondajele indicau o redresare accelerată a industriei din zona euro, așa încât cifrele de astăzi dezamăgesc. Pe de altă parte, producția industrială este un indicator volatil, ceea ce înseamnă că cifrele din septembrie ar putea reveni către o creștere mai robustă”, notează specialiștii băncii olandeze.

În opinia lor, cea mai importantă întrebare în acest context este cum va evolua industria în ultimul trimestru din 2020. Pe măsură ce ritmul de revenire pierde din avânt, iar creșterea numărului de cazuri de îmbolnăvire riscă să ducă la instituirea de noi măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, indicatorii s-ar putea deteriora.

”După cifrele puternice de creștere din trimestrul al treilea, obținerea unor câștiguri mici în T4 pare în acest moment un rezultat destul de bun”, conchid experții ING.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: