sâmbătă

6 august, 2022

România – Administrație Digitală

Drumul cel mai scurt către relația normală dintre cetățean și stat

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 iunie, 2020

Comisia Europeană a lansat luni platforma web Re-open EU, dedicată sprijinirii reluării în siguranță a călătoriilor și a turismului în întreaga Europă. Aplicația are și o variantă pentru mobil și furnizează informații în timp real privind frontierele, disponibilitatea mijloacelor de transport și a serviciilor de turism din statele membre, anunță un comunicat al CE.

Prin intermediul unei hărți interactive, platforma le va permite cetățenilor să vadă informații specifice fiecărei țări, să afle cum evoluează situația și să consulte recomandările de călătorie pentru fiecare stat membru.

Re-open EU furnizează informații în timp real care acoperă aproximativ 30 de indicatori privind transportul, sănătatea publică și turismul, transmise de statele membre și completate cu date de la Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC).


Aplicația va fi disponibilă în cele 24 de limbi oficiale ale UE.

„Re-open EU” va conține și informații practice furnizate de statele membre cu privire la:

  • restricțiile de călătorie
  • măsurile de protecție a sănătății publice și de siguranță (cum ar fi distanțarea fizică sau purtatul măștilor)
  • alte informații utile precum ofertele turistice din fiecare țară și din UE
  • informații despre sponsorizarea prin vouchere

Declarația comisarului european pentru piața internă, Thierry Breton, citat în comunicatul CE:

După săptămâni întregi de izolare, granițele interne ale UE încep să se redeschidă. Site-ul «Re-open EU» pe care îl lansăm astăzi va facilita accesul călătorilor la o serie de informații practice, care le vor permite să-și facă încrezători planurile de vacanță și să se deplaseze în siguranță. «Re-open EU» se adresează în egală măsură proprietarilor de restaurante și de hoteluri mici, precum și localităților din întreaga Europă, permițându-le să se inspire din soluțiile inovatoare dezvoltate de alții.

Sponsorizarea prin vouchere

  • Sponsorizarea prin vouchere le permite consumatorilor să își demonstreze sprijinul față de hotelurile sau restaurantele preferate, cumpărând vouchere de cazare sau de masă după redeschiderea acestor unități, pentru a ajuta industria hotelieră din Europa în perioada inițială a ridicării restricțiilor și a redeschiderii granițelor.
  • Sponsorizarea prin vouchere ajută întreprinderile să depășească blocajele de numerar, urmând ca serviciile să fie prestate ulterior.
  • Suma plătită de client merge direct la prestatorul de servicii.
  • Prin crearea unei pagini dedicate, Comisia intenționează să contribuie la o bună corelație între întreprinderile participante și clienții interesați, mai ales când aceștia călătoresc în străinătate.

Platforma Re-open EU face parte din pachetul Comisiei privind turismul și transporturile lansat pentru a restabili încrederea călătorilor din UE și pentru a sprijini reluarea turismului european în condiții de siguranță și cu respectarea măsurilor de precauție sanitare necesare.

De asemenea, platforma culturală digitală a Europei, Europeana, lansează Discovering Europe, o colecție de opere de artă și fotografii ale celor mai emblematice simboluri ale Europei.

În plus, pe Europeana Pro va fi creată o platformă de turism menită să-i ajute pe cei care lucrează în domeniul patrimoniului cultural să descopere ce inițiative de sprijinire a turismului apar în țările UE. locale de turism pentru a multiplica și a intensifica acest tip de inițiative.

Prin intermediul „Re-open EU”, Comisia oferă și informații relevante cu privire la ofertele turistice din diferite state membre, inclusiv la acțiunile UE precum capitalele europene ale turismului inteligent, destinațiile europene de excelență (EDEN) și capitalele europene ale culturii.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: