marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 martie, 2014

Impactul economic al anexării Crimeii, ar putea fi intrarea Rusiei în recesiune în acest an, chiar dacă Occidentul renunță la sancțiuni, a avertizat miercuri Banca Mondială, potrivit Reuters.

Evaluarea sumbră, mai negativă decât prognozele rusești, a fost făcută în ziua în care președintele american Barack Obama s-a întâlnit cu liderii UE și ai NATO pentru a discuta reducerea dependenței energetice a Europei de resursele rusești și despre reașezarea forțelor NATO pentru apărarea aliaților care au graniță cu Ucraina și cu Rusia.

Președintele Obama, împreună cu liderii celor șapte state puternic industrializate a discutat despre sancțiunile economice pentru Rusia dacă Vladimir Putin va continua să destabilizeze Ucraina sau a altei foste republici sovietice.


Îngrijorările vesticilor s-au concentrat pe faptulcă Rusia a masat trupe la granița de est a Ucrainei chiar dacă Rusia dă asigurări că nu va trece granița.

Prim ministrul polonez Donald Tusk a spus că un răspuns ferm al Vestului va opri Rusia să comită noi acte de agresiune pe teritoriul Ucrainei.

Un raport al Băncii Mondiale asupra economiei Rusiei realizat înainte de a ști cât de mari vor fi ieșirile de capital, arată clar că Moscova a început deja să plătească prețul pentru acțiunile militare din Crimeea.

Produsul Intern Brut se poate contracta cu până la 1,8% în 2014 dacă actuala criză persistă, se arată în raport. Prognoza ia în considerare că actualele sancțiuni impuse Rusiei vor fi menținute.


”O intensificare a tensiunii politice poate conduce la creșterea incertitudinii și scfăderea încrederii investitorilor”, se arată în raportul Băncii Mondiale.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Rusia a refuzat să recunoască noua putere de la Kiev care l-a determinat pe Victor Yanukovici să fugă din țară după ce a refuzat să semneze un acord de asociere cu UE.

Piața financiară și rubla au fost serios zdruncinate, ceea ce a determinat ieșiri de capital de peste 70 de miliarde3 de dolari în primul trimestru comparativ cu 63 de miliarde de dolari tot anul trecut.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: