luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 iulie, 2020

În spitalele din București destinate tratării bolnavilor de Covid-19 nu mai era, vineri după-amiază, niciun loc liber la terapie intensivă, a anunțat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, la Digi24.

Este vorba despre Institutul Matei Balș, Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, Institutul „Marius Nasta” și spitalul militar de campanie de la „Ana Aslan”.

Vineri, România a înregistrat un nou record al numărului de cazuri înregistrate – 799 la nivel național. Numărul pacienților internați la ATI era, la ora 13:00, de 273, însă acesta a crescut către 280 în a doua parte a zilei, a precizat Raed Arafat.

Pacienții vor fi transportați în provincie


În aceste condiții, eventuale noi cazuri de coronavirus apărute în București care ar avea nevoie de terapie intensivă vor trebui transportate către alte localități unde sunt locuri libere la ATI. Secretarul de stat a avertizat însă că și spitalele din Ploiești au secțiile ATI aproape plin.

O altă soluție ar fi amenajarea în spitalele din București de noi spații în care să fie aduse ventilatoare din stocuri. În situația în care spațiul din spital nu permite fizic extinderea secțiilor ATI, autoritățile iau în calcul amenajarea unor unități mobile de rezervă, cu 12 locuri, care poate fi amplasată lângă spital.

România se apropie de 900 de cazuri noi pe zi

Raed Arafat a precizat că se așteaptă ca sâmbătă să fie depășit pragul de 800 de noi îmbolnăviri la nivel național.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

La o raportare intermediară de vineri de la ora 18:00, la care are acces șeful DSU, erau deja 866 de cazuri noi de infecții raportate în 24 de ore, iar până sâmbătă, la următoarea raportare oficială, este posibil să mai crească cu câteva zeci de cazuri, dacă nu vor fi alte „ajustări”, a explicat Raed Arafat.


El a spus că tendința ultimei perioade este ca numărul îmbolnăvirilor să crească cu circa 100 de cazuri noi între două astfel de raportări la 24 de ore.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: