vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 ianuarie, 2014

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătății, va fi numit pe o poziție similară din Ministerul Afacerilor Interne, funcție din care va asigura conducerea viitorului Departament de intervenţii în situaţii de urgenţă al MAI și, de asemenea, va juca și rolul de vicepreședinte al Comitetului pentru situaţii de urgenţă, de la nivelul Guvernului.

Mutarea de la Ministerul Sănătății la cel de Interne a fost anunțată de ministrul Liviu Dragnea și va avea loc miercuri, potrivit MEDIAFAX.

Guvernul a adoptat miercuri o ordonanță de urgență referitoare la managementul situațiilor de urgență și prin care se modifică OUG 21/2004 în domeniu.


Pentru comitetul de urgențe din cadrul Internelor s-a creat un departament special: „Departamentul va avea în coordonare Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General de Aviaţie, ar şi coordonarea operativă a ceea ce înseamnă ambulanţe, unităţile de primiri-urgenţe. Departamentul va fi sub conducerea unui secretar de stat şi, evident, astăzi cred că cel mai potrivit este domnul Arafat, pe care îl voi şi numi astăzi în funcţie”, a spus prim-ministrul Victor Ponta.

Trei comitete de criză, în loc de unul

Locul actualului Comitet pentru situații de urgență, reglementat prin OUG 21 din 2004 și care funcționează la nivelul Guvernului, va fi luat de două comitete de criză.

Primul se va ocupa exclusiv de intemperii și calamități (cum este comitetul de urgență care este activat acum pentru deszăpeziri) și va fi coordonat de un vicepremier (în OUG 21 in 2004 șeful acestei celule de criză era șeful Executivului).

În acest comitet, Raed Arafat va fi vicepreședinte, iar vicepremierul Liviu Dragnea, președintele.


Un al doilea comitet la nivel de guvern se va ocupa de ”situații speciale de urgență”.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: