vineri

28 ianuarie, 2022

Radu Gavriș, înlocuit din funcția de coordonator al campaniei de luptă anti-Covid la Poliția București

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 ianuarie, 2021

Radu Gavriș (foto), a fost demis luni din funcția de coordonator al acțiunilor anti-Covid la nivelul Poliției Capitalei, a anunțat ministrul de Interne, Lucian Bode, după ce Gavriș a fost surprins într-un restaurant.

Activitatea la interior a restaurantelor era interzisă vineri, când Radu Gavriș și trei procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București au fost surprinși în inetrior de ofițeri ai Poliției Capitalei.

De asemenea, adjunctul Poliției Capitalei a fost sancționat cu 2.000 de lei.


„Poliția Română a dispus cercetarea prealabilă a ofițerului de poliție care se afla la momentul respectiv în incida respectivului restaurant, pentru a observa dacă este sau nu vinovat de nerespectarea prevederilor legale care decurg din statutul de polițist.

Am dispus înlocuirea ofițerului, care avea și funcție de conducere la nivelul Poliției Capitalei, din funcția de coordonator(…) a luptei împotriva COVID (…) Celălalt adjunct care îndeplinește și atribuții, este împuternicit la comandă Poliției Capitalei, Ion Berechet, va prelua aceste atribuții”, a declarat luni ministrul Lucian Bode.

Potrivit unui comunicat al IGPR, polițiști din cadrul Poliției Capitalei au depistat vineri seara, la un restaurant din Centrul Vechi, în interior, 27 de persoane, printre care și un ofițer de poliție cu funcție de conducere din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

„Urmare a datelor avute la dispoziție, s-a dispus declanșarea cercetării prealabile față de ofițerul respectiv, pentru a se stabili existența sau inexistența unei abateri disciplinare și a vinovăției, sub aspectul încălcării îndatoririlor care revin profesiei de polițist, prevăzute de Legea nr. 360/2002, având în vedere că acesta este și desemnat, la nivelul Poliției Capitalei, să coordoneze activitățile specifice de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de Covid-19”, menționa respectivul comunicat.


Șeful Poliției din Centrul Vechi a denunțat un filaj ilegal, iar Parchetul de pe lângă Tribunalul București a criticat difuzarea de imagini „cu conţinut selectiv” de la acţiunea poliţiei.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București critică dur modul în care s-a comunicat public incidentul de la un restaurant din Centrul Vechi, afirmând că ştirile difuzate inițial pe baza unui „comunicat indicat a fi emis de către Poliţia Capitalei” au creat „impresia eronată că procurorii au participat la o petrecere privată, organizată în întreg localul”.

În realitate, precizează Parchetul, localul era „deschis publicului”, iar cei patru procurori și un ofițer de poliție au fost legitimaţi de agenți ai Poliţiei Sectorului 3, fără însă a li se comunica aplicarea vreunei sancţiuni contravenţionale.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr