miercuri

17 aprilie, 2024

28 noiembrie, 2011

Europa şi Germania nu au putere financiară nelimitată, ceea ce explică scepticismul Berlinului în faţa apelurilor de a susţine deblocarea „rezervelor financiare cu adevărat mari”, a afirmat luni purtătorul de cuvânt al cancelarului german.

Germania insistă însă în continuare asupra planului de modificare rapidă a tratatelor europene, apreciind că sporirea disciplinei bugetare este esenţială pentru rezolvarea crizei datoriilor din zona euro.

Berlinul elaborează „un program ambiţios”, deoarece crede că Europa nu poate aştepta la nesfârşit o soluţie, dar trebuie să fie posibil şi ca o astfel de modificare limitată să intre vigoare foarte rapid, a declarat Steffen Seibert.


Merkel urmează să susţină, pe 2 decembrie, un discurs despre criză în Camera inferioară a Parlamentului, înaintea summitului UE din 9 decembrie, care va lua în discuţie modificarea tratatelor UE, a precizat Siebert, citat de Bloomberg.

Pieţele au înregistrat creşteri luni, pe fondul speculaţiilor privind o intensificare a eforturilor liderilor din zona euro pentru rezolvarea crizei datoriilor suverane. Miniştrii de Finanţe din zona euro urmează să se întâlnească marţi la Bruxelles, în timp ce Germania respinge în continuare opţiunea emiterii de euroobligaţiuni sau implicarea Băncii Centrale Europene pe piaţă.

(Citeşte mai mult pe cronicaeuropeana.ro)


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: