sâmbătă

9 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 aprilie, 2021

Biserica Română Ortodoxă și-a exprimat poziția favorabilă în ceea ce privește vaccinarea anti-Covid, iar clericii le transmit enoriașilor informațiile despre imunizare cuprinse într-o broșura oficială pe care toate cultele religioase au primit-o în ianuarie de la Secretariatul de Stat pentru Culte, a declarat luni Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Vasile Bănescu îi îndeamnă pe credincioși, printr-un comunicat în care anunță că el s-a imunizat deja, să se informeze din surse sigure și să ia „decizia cea mai bună pentru sănătatea lor şi a celor dragi”.


„Personal pledez cu toată convingerea pentru implicarea fiecăruia dintre noi în acest act firesc de informare onestă cu privire la o problemă acută și majoră care ține nu doar de sănătatea personală, ci și de cea comunitară. În calitatea temporară de persoană publică, îi îndemn personal pe cei ce încă ezită, să se informeze cât mai atent și din surse sigure cu privire la beneficiile vaccinului și, în urma consultării cu medicul de familie, sa ia decizia cea mai bună pentru sănătatea lor și a celor dragi. Eu am ales să o fac, vaccinându-mă”, menționează Vasile Bănescu.

Biserica Română Ortodoxă și-a exprimat poziția favorabilă în ceea ce privește vaccinarea anti-Covid, iar clericii le transmit credincioșilor informațiile despre imunizare cuprinse în broșura oficială pe care toate cultele religioase au primit-o în ianuarie de la Secretariatul de Stat pentru Culte, precizează comunicatul BOR:

Ajutorul Bisericii există şi se traduce prin transmiterea din partea clericilor spre credincioşi a informaţiilor cuprinse în broşura oficială pe care toate cultele religioase au primit-o în ianuarie de la Secretariatul de Stat pentru Culte.

Conţinutul acestei broşuri despre vaccin e cunoscut de preoţi. Ei îl comunică credincioşilor. Aşa au fost rugaţi.


Clericii pot transmite informaţiile despre vaccinarea ”gratuită, sigură şi voluntară” aşa cum reies acestea dintr-un document asumat de cele mai înalte autorităţi medicale din România şi Europa. Este ceea ce pot face acum reprezentanţii cultelor, care, fără excepţie, sunt favorabile vaccinării.

De la 1 iunie se poate discuta „despre revenirea la normalitate”, a anunțat luni

Premierul Florin Cîțu a anunțat luni că de la 1 iunie va începe revenirea la normalitate, fără a da detalii despre ce ar putea însemna aceasta.

Estimarea sa se bazează pe o evoluție foarte optimistă a vaccinării: imunizarea a 10 milioane de persoane, adică a 70% din adulți, până la sfârșitul lunii iulie. Pentru a se atinge această țintă, premierul se bazează și pe preoți, după cum explica Florin Cîțu:

”Este nevoie și am spus-o și la întâlnirea cu cultele, este nevoie de o implicare a bisericii în această campanie de vaccinare, mai ales în mediul rural. Așa cum arată lucrurile astăzi, vom avea dozele necesare pentru a vaccina 10 milioane de români la finalul lunii iulie. Dar toată lumea trebuie să meargă să se vaccineze.

Am făcut tot ce este posibil. Vorbeam de finalul lunii septembrie, acum putem avea 10 milioane la finalul lunii iulie.”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: