luni

22 aprilie, 2024

6 martie, 2019

Votul pe moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, care urma să fie dat miercuri, a fost amânat.

Votul s-ar putea organiza peste câteva zile, în funcție de decizia Biroului Permanent, timp în care va avea loc o întâlnire a liderilor coaliției de guvernare pentru a negocia problemele din Justiție, eventual și problemele din relația PSD-ALDE.

În ceea ce privește Justiția, deputatul PSD Cătălin Rădulescu a fost clar: ”A dat ordonanțe pe care nu le-a discutat. (…) A făcut modificări fără a se consulta cu noi, nu a dat mai multe ordonanțe pe care noi le-am cerut, de exemplu nu a dat ordonanța care permite revizuirea sentințelor. Tudorel Toader își face agenda proprie”.


„Există o stare de nemulțumire pe care nu avem de gând să o ascundem în rândul parlamentarilor, și nu numai, care trebuie lămurită săptămâna viitoare într-un fel sau altul”, a afirmat și Liviu Dragnea, care a precizat că ”vineri sau luni” va discuta problema cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, discuție la care ar urma să participe și premierul Dăncilă, dar și ministrul Toader.

Cum a fost ”salvat”, pe moment, Tudorel Toader

Președintele de ședință, Florin Iordache, a declarat miercuri încheiată activitatea plenului pentru că s-ar fi terminat programul de lucru, scrie pe Facebook Cristina Prună, deputat USR.

Opoziția avea majoritate în acel moment, conform acesteia, ținând cont că UDMR a anunțat că va vota pentru moțiunea simplă, iar ALDE a decis că nu participă la vot.

Într-o ședință de urgență organizată miercuri chiar înaintea votului programat, grupul PSD a decis, oficial, să nu participe la vot din cauză că nu apreciază textul moțiunii, dar și din cauză că sunt nemulțumiri la adresa activității ministrului Justiției.


Pare că PSD îi mai acordă o șansă lui Tudorel Toader ”să facă ceea ce trebuie” în scurtul timp rămas până la reprogramarea votului la moțiune.

Adoptarea unei moțiuni simple nu duce automat la demiterea ministrului, dar putea fi folosită ca pretext pentru revocarea acestuia.

Social-democrații sunt foarte nemulțumiți că Tudorel Toader nu a adoptat două OUG foarte solicitate, pentru că de ele depinde soarta multor membri PSD.

Este vorba despre:

  • OUG care să permită revizuirea tuturor hotărârilor definitive pronunțate de completurile de cinci de la Înalta Curte de Casație și Justiție după data de 1 februarie 2014. Temeiul va fi decizia CCR ce constata nelegalitatea acestor completuri. Printre beneficiari s-ar număra Liviu Dragnea, care ar scăpa de condmanarea din Dosarul referendum, condamnare ce nu i-a permis să devină prmeier după alegerile din 2016.
  • OUG pentru modificarea codurilor penale, care dezincriminează unele infracțiuni de corupție și permite salvarea multor persoane aflate în anchetă sau în proces.
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: