joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 noiembrie, 2021

Consiliului Naţional al PSD a aprobat luni ca PNL să fie primul partid care dă premierul noului guvern de coaliție. În condiţiile în care liberalii l-au propus pe Nicolae Ciucă pentru funcţia de premier, acesta va fi numele cu care cele trei partide din noua coaliţie, PNL, PSD și UDMR vor merge la consultările de la Cotroceni.

Conducerea PSD a mai votat în unanimitate şi pentru structura guvernului, în care PSD deține 10 ministere și o poziție de vicepremier, PNL deține premierul și 8 ministere, iar UDMR 3 ministere și un vicepremier. În şedinţă, Marcel Ciolacu a fost felicutat de colegi pentru modul în care a negociat această alianţă. 

Preşedintele PSD a transmis, potrivit surselor, că a făcut această concesie de a ceda premierul, pentru a impune pachetul social, cu majorările de pensii, salarii şi alocaţii.


Consultările convocate de președinte încep la ora 12.00, Administrația prezidențială anunțând luni că grupul minorităților naționale vine la consultări împreună cu PNL; PSD și UDMR. Dacian Cioloș a anunțat că USR nu va merge la conultări: „Constatăm că președintele si-a abandonat rolul de mediator și s-a pozițonat ca fiind nașul acestei monstruoase coalții. USR nu poate gira continuarea unui nou FSN. USR va conduce, din acest moment, opoziția la acest bloc antireformator”.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: