sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 august, 2020

Mai multe asociații județene ale elevilor demonstrează luni în fața Palatului Victoria și cer Guvernului să decidă și să comunice cât mai curând formula în care se vor deschide școlile la toamnă.

„Este prioritar să se comunice cât mai curând un plan elaborat, stabil care să răspundă nevoilor reale ale tuturor actorilor din sistemul educațional, dar în primul rând ale elevilor”, solicită organizațiile participante la protest.

„Suntem în august, ar trebui să avem un plan concret” pentru redeschiderea în siguranță a școlilor, a declarat pentru Digi24 Sabina Spătariu, președintele Asociației Elevilor Constanța.


Ea a adăugat, de asemenea, că elevii nu au fost consultați în legătură cu începerea anului școlar și cu metodele cele mai potrivite de organizare a cursurilor, astfel încât să nu fie pusă în pericol sănătatea elevilor și profesorilor și să se limiteze răspândirea noului coronavirus.

Elevii doresc soluții decise la nivel local, în funcție de infrastructura școlară și numărul de copii.

„Optăm pentru soluție descentralizată, unde sunt cazuri puține să se meargă fizic la școală, unde sunt multe să se opteze pentru școala online în totalitate. Fizic 100% nu ne putem întoarce, nu avem spațiu suficient, nici igiena corespunzătoare.

Scenariul în care să vină la școală copiii din clasele I – IV și cei din anii terminali este bun în condițiile în care se respectă măsurile de distanțare fizică și condițiile de igiena sunt respectate”, a declarat Sabina Spătariu.


Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat de mai multe ori că anul școlar 2020 – 2021 va începe, cel mai probabil, într-un “scenariu hibrid”.

Acesta ar presupune o combinație ”clasic-modern”, în care, prin rotație, unii elevi vor merge la școală, iar alții vor urma cursurile online.

Premierul Ludovic Orban: Nu poți să creezi o previziune astăzi

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Întrebat de jurnaliști, luni, când anume se va anunța oficial scenariul pentru deschidera școlilor pe 14 septembrie 2020, Ludovic Orban a răspuns: “Atunci când vom avea toate datele necesare pentru a furniza o informare corectă, care să le permită elevilor, cadrelor didactice și părinților să se pregătească pentru deschiderea anului școlar“.

“Suntem într-o analiză foarte serioasă, pentru că nu poți să creezi o previziune astăzi, care să fie modificată în funcție de evoluția pandemiei. Noi pregătim deschiderea școlii“, a continuat liderul de la Palatul Victoria.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: