duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 ianuarie, 2020

Ministerul de Interne a elaborat un proiect prin care circulația pe trotuar a trotinetelor electrice va fi interzisă și care stabilește vârsta minimă a conducătorului acestora la 14 ani.

Viteza maximă din construcție nu poate depăși 25 de km/h.

Trotinetele vor circula doar pe pistele de bicicletă, acolo unde acestea există, sau pe drum – însă numai pe drumurile și tronsoanele unde viteza maximă este restricțonată la 50 de kilometri la oră.


Trotineta va fi definită ca vehicul cu două sau trei roți prevăzută pentru transportul unei singure persoane, astfel încât poliția va putea să-i sancționeze pe cei care încalcă regulile. Amenzile prevăzute în proiect sunt între 6 și 8 puncte de amendă.

Polițiștii spun că au consultat și legislația altor țări înainte să propună schimbarea legii. Circulația trotinetelor este permisă in Germania, Austria, Belgia, Danemarca, Italia, Franța și Italia, dar interzisă în Marea Britanie.

Comunitatea utilizatorilor de trotinete electrice se opune acestor reglementări, fiind nemulțumiți mai ales de limitarea vitezei din construcție: „Odată pentru că în momentul de față sunt multe trotinete care pot atinge 28-30-35-40 km/oră și a doua oară: nu poți să interzici existența unui obiect care deja există prin limitarea în definiție,”  a declarat pentru Digi24 Mihnea Răducu, reprezentant al comunității We are electric.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În Capitală există peste 7.000 de posesori de trotinete.


Aproape 200 de accidente rutiere în care au fost implicate persoane cu trotinete au avut loc în ultimii trei ani în România, o persoană pierzându-și viața.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: