miercuri

17 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 iulie, 2012

Guvernul va cere Comisiei Europene realocarea a 200 milioane euro către programe de infrastructură rurală dreptul de-a anula proiectele nebancabile de sute de milioane euro din 2008-2010, pentru care beneficiarii nu au efectuat nicio plată în ultimii ani, fondurile urmând să alocate pentru noi proiecte agricole – potrivit unor surse guvernamentale citate de MEDIAFAX.

În plus, guvernul ia în calcul pentru proiectul de buget pe 2013 să scadă TVA la produsele alimentare de bază.

„S-a decis ca TVA să fie redus de la 24% la 9% pentru produsele agro-alimentare de bază începând cu anul 2013, o măsură aplicată şi în alte state membre UE, precum Belgia şi Germania, şi care este menită să asigure pe lângă protecţia socială necesară şi o creştere a ratei colectării la bugetul de stat. În acelaşi timp, în urma unei analize s-a constatat că sunt sute de milioane de euro blocate în proiecte contractate în 2008-2010, la care beneficiarii nu au efectuat nicio plată în ultimii 2-3 ani, fiind proiecte nebancabile. Guvernul a decis să le anuleze, iar fondurile să fie disponibilizate pentru noi proiecte. (…) Au fost identificate deja 32 milioane euro pentru 16 proiecte şi a fost transmisă Comisiei Europene o solicitare pentru realocarea unor noi sume, de circa 200 milioane euro, pentru aceste proiecte”, au arătat sursele citate de agenție.


Luni, guvernul și-a anunțat și intenția de-a subvenționa energia pentru instalațiile de irigații.

Detalii privind aceste măsuri sunt așteptate în această săptămână de dinaintea referendumului privind demiterea lui Traian Băsescu, din conferințele de presă anunțate de ministerele implicate în elaborarea acestor măsuri.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: