marți

18 ianuarie, 2022

Programului Rabla pornește din nou miercuri

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 august, 2012

A doua sesiune a Programului Rabla 2012 pentru persoanele fizice începe miercuri, bugetul alocat de Administraţia Fondului pentru Mediu fiind de 57 de milioane de lei, care permite scoaterea din uz a 15.000 de autoturisme mai vechi de 10 ani, au anunţat reprezentanţii Ministerului Mediului.

Cele 15.000 de tichete vor fi repartizate începând de miercuri către colectori, iar persoanele fizice care deţin maşini mai vechi de zece ani se pot dresa firmelor colectoare, începând cu aceeaşi dată, în vederea casării acestor autoturisme, se arată în comunicatul Ministerului Mediului şi Pădurilor remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Reprezentanţii ministerului au precizat că sesiunea pentru persoanele juridice se află în etapa de depunere a dosarelor, care se desfăşoară în perioada 23aprilie – 31 august.


Ca şi în 2010 şi 2011, cuantumul primei de casare este 3.800 de lei, fiind exprimată printr-un tichet cu valoare nominală. De asemenea, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pot fi utilizate cel mult trei tichete valorice.

Prin Programul Rabla au fost casate în 2012 un număr de 25.964 de autoturisme mai vechi de 10 ani. În cadrul primei sesiuni a programului au fost achiziţionate 8.006 maşini, dintre care 3.661 de producţie autohtonă.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, anunţa, în 18 iunie, că până la sfârşitul lunii iunie va fi suplimentat cu 15.000 numărul tichetelor din programul „Rabla”, cu o valoare totală de 57 de milioane de lei.

Totodată, ministrul preciza că programul „Rabla” va continua, întrucât se consideră că acesta este în sprijinul cetăţenilor, iar după rectificarea bugetară vor mai fi puse pe piaţă alte 15.000 de tichete.


Întrebată care este sursa de finanţare pentru aceste tichete, Rovana Plumb spunea că a fost făcută o analiză şi s-a stabilit că banii pot fi luaţi din alte surse din Administraţia Fondului de Mediu. Ministrul preciza că s-a decis ca pentru o perioadă să fie suspendată finanţarea pentru parcuri în sate şi comune.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Rovana Plumb mai spunea că maşinile electrice şi hibrid vor fi menţinute ca şi capitol separat în programul „Rabla”.

Programul „Rabla” ediţia 2012 a început în luna aprilie pentru persoane fizice, fondurile destinate acestuia putând acoperi casarea a 30.000 de maşini vechi. În mai puţin de o lună, conform statisticilor Ministerului Mediului, obţinute de MEDIAFAX, au fost acoperite costurile pentru scoaterea din uz a aproape 12.000 de maşini, mai exact 11.927.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr