miercuri

29 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 noiembrie, 2016

prima_casaProgramul „Prima Casă” va continua, a dat asigurări ministrul Administrației, Vasile Dîncu, și va fi optimizat, în sensul că bugetul va fi de câteva ori mai mare, iar unele familii tinere ar putea avea acces la acesta fără să plătească un avans.

„În ceea ce privește programul ‘Prima Casă’, el va continua.

Sperăm, după negocierile pe care le-am avut anul acesta cu Ministerul de Finanțe, să avem un buget începând de anul viitor de câteva ori mai mare, pentru că este cu adevărat un program de succes din ultimii ani și a reușit să performeze foarte bine din toți indicatorii. (…)


Vom încerca să optimizăm acest proiect. (…)

Poate este necesar să ne gândim un pic la condiții, să facem niște condiții de acordare a avansului, de exemplu, care să fie în corelație cu veniturile pe care le au familiile tinere.

Pentru multe familii tinere, (…) 15% din valoarea unei locuințe este poate prea mult, este și greu de obținut un credit”, a declarat vicepremierul Vasile Dîncu la dezbaterea Strategiei Naționale a Locuirii, citat de Agerpres.

În unele cazuri, a adăugat el, s-ar putea ajunge chiar la avans 0:


„Chiar și 5% pentru unele familii, care nu pot obține un credit, este (o valoare — n.r.) foarte mare. În funcție de situație, ar putea ca unele familii tinere, care nu pot să dea un avans, să poată să aibă acces și fără un avans, dacă o analiză financiară a veniturilor arată acest lucru”, a explicat vicepremierul.

El a precizat că o anchetă socială poate să stabilească exact ce înseamnă venituri mici. „Intenția noastră este ca ceea ce sunt venituri mici (…) să fie luate în considerare ca și criteriu”, a mai spus Vasile Dîncu.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: