sâmbătă

25 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 iunie, 2012

„Da, sunt autorul acestei lucrări. Ştiu că sunt autorul acestei lucrări, dar nu ştiu dacă cineva s-a inspirat sau nu după lucrarea mea. Pe de altă parte, eu, ca magistrat, nu am voie să mă pronunţ decât în ceea ce înseamnă chestiuni juridice, ştiinţifice, mai puţin aspecte sau lucrări cu nuanţe, cu caracter politic.” a declarat pentru TVRinfo.ro Dumitru Diaconu, judecător la Curtea de Apel Piteşti şi autor al lucrării pe care Victor Ponta este acuzat că ar fi plagiat-o.

Întrebat dacă va sesiza Consiliul Naţional de Etică, Dumitru Diaconu a declarat:

„Nu, de ce? Eu nu ştiu dacă am fost plagiat. Şi, credeţi-mă, nici nu mă interesează. Nu sunt obişnuit cu aşa ceva, cu sesizări. În general, ca magistrat, eu sunt un om discret. Eu sunt luat prin surprindere. Realmente, eu tratez acest subiect cu reticenţă. Nu mă interesează. Meseria mea este în primul rând aceea de magistrat.”  Diaconu a negat şi că îl cunoaşte personal pe Victor Ponta: „Îl cunosc din ceea ce înseamnă persoană publică. Nimic mai mult. Nu-l cunosc personal.”


Dumitru Diaconu este judecător la Curtea de Apel Piteşti, secţia Penală. Este doctor în drept internaţional şi predă la Universitatea din Piteşti. Este autorul lucrării „Curtea Penală Internaţionlă, Istorie şi Realitate”, apărută la Editura All Beck, în 1999, la care se face referire în acuzaţiile de plagiate la adresa premierului.

„Premierul Victor Ponta a fost acuzat că a copiat largi secţiuni ale tezei de doctorat în drept din 2003, fără a cita sursele bibliografice corespunzătoare. Dacă acuzaţiile se vor dovedi întemeiate, ar putea apărea presiuni publice pentru demisia lui Ponta, conform unor surse politice. În plus, acuzaţiile ridică noi dubii în legătură cu capacitatea Guvernului de combatere a corupţiei în învăţământul superior”, scrie revista Nature. Informaţia a fost preluată şi contextualizată şi de ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Premierul a dezminţit faptul că ar fi plagiat şi l-a acuzat pe Traian Băsescu de punerea la cale a acestui scandal.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cele mai largi cohorte din România, cele ale așa-numiților „decreței”, vor începe să se pensioneze din 2028, când vor avea loc primele retrageri anticipate din activitate ale acestora

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: