duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 ianuarie, 2020

Profesorul universitar Gheorghe Ţarălungă (foto), de la Universitatea „Ovidius” Constanţa, prins în flagrant, în 2015, primind 200 de euro pentru a promova la examen un student grec, a fost condamnat, miercuri, la 8 ani de închisoare. Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă, relatează Mediafax.

De asemenea, instanța a decis, ca pedeapsă complementară, interdicția de a profesa pe o poziție de cadru didactic timp de cinci ani după executarea sancțiunii principale.

„Condamnă pe inculpatul Ţarălungă Gheorghe la pedeapsa închisorii de 8 (opt) ani pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (11 acte materiale). (…) Interzice inculpatului Ţarălungă Gheorghe drepturile (…) constând în dreptul de a profesa ca şi cadru didactic – pe o perioadă de 5 ani cu titlu de pedeapsă complementară. (…) Restituie inculpatului Ţarălungă Gheorghe suma de 1.150 euro ridicată potrivit procesului-verbal de percheziţie din 28.01.2015 şi consemnată la cec potrivit recipisei nr.(..). Confiscă de la inculpatul Ţarălungă Gheorghe suma de 3.350 euro”, se arată în minuta sentinței.


Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurorii DNA Constanţa, în 2015, studentul grec Evangelos Faloutsos i-a oferit lui Gheorghe Ţarălungă, profesor universitar doctor la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa – disciplina Farmacologie, Farmacoterapie, Farmacie Clinică, suma de 200 de euro în scopul de a-l promova la examenul pe care îl susţinea la disciplina Farmacie Clinică din anul V de studii.

Flagrantul a fost realizat chiar în biroul profesorului de la sediul Facultăţii de Farmacie.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În aceeaşi cauză, procurorii au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pe o perioadă de 30 de zile, şi faţă de Evangelos Faloutsos, pentru dare de mită.

În cazul lui Evangelos Faloutsos, magistrații Curții de Apel Constanța au decis, miercuri, obligarea plății către stat a sumei de 3.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare și să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: